Hány éves a legfiatalabb ügyfelem? Olykor még a sokat látott ingatlanost is érhetnek meglepetések; ez történt akkor is, amikor 2014-ben felbukkant az eddigi legfiatalabb ügyfelem.

Bár elsőre kissé meglepődtem a korán, de hamar rájöttem, hogy bölcsebb sok idősebbnél is és villámgyorsan (meg egy kis extra csavarral) el is adtuk a lakását!

Amikor azt hiszem, hogy tapasztalt ingatlanszakértőként szinte mindent láttam már, mindig történik valami, ami meglep.
Ilyen meglepetés volt például, amikor Anna hívott; a hangja alapján fiatalos hölgy volt, ám nagyon határozott, talpraesett, így meg sem fordult a fejemben, hogy megkérdezzem, hány éves.

A személyes találkozásnál derült ki, hogy a hölgy (vagy inkább lány?) alig múlt 18 éves.

Történt ugyanis, hogy a külföldön élő családanya – mint a mesében – azt mondta a nagykorúságot épp csak elért lányának: ideje, hogy elinduljon szerencsét próbálni.

Van Magyarországon egy nagyobb értékű családi ingatlan, régóta lakatlan, a kertje kissé rumlis, de valószínűleg jó áron értékesíthető – mondta az édesanya. – Add el, és a pénzből egyetemre mehetsz. Minél drágábban tudod értékesíteni, annál több pénzed lesz a tanulmányaidra. A szerződéskötésre majd én is hazamegyek, hogy aláírjam a papírokat, de minden mást neked kell elintézned.

Magyarországra érkezve Anna azonnal felmérte az ingatlan állapotát, meg a hazai helyzetet és nagyon bölcsen úgy döntött, hogy meg sem próbálja egyedül eladni, inkább szakértői segítséget kér.

Itt kerültem én a képbe.

Bár Anna tudta, hogy a szomszédnak régóta fáj a foga az ingatlanra, és korábban többször is tett rá ajánlatot, mégis úgy gondolta, hogy szeretne szakértővel konzultálni, mielőtt bárki mással beszél a lakás eladásáról.
Jól tette; megbeszéltük, hogy előbb elkészítem a portfóliót és meghirdetem a lakást azokon a csatornákon, ahol tudtam, hogy ráharaphat a célcsoport és csak utána keresem fel a szomszédot, akivel én fogok tárgyalni.

A hirdetés nagyon népszerű volt, többen is jelentkeztek; mire sikerült megszerveznem a találkozót a szomszéddal, már konkrét ajánlatot kaptam egy külföldi úrtól, aki azonnal megvásárolta volna az ingatlant.

Jó stratégiai érzékemnek köszönhetően végül mégis a szomszéd vette meg, méghozzá az eredetinél jóval magasabb áron!
Ebben a sikerben nagy segítségemre volt emberismeretem és több évnyi tapasztalatom; rögtön „megéreztem”, mivel tudom megfogni a szomszédot, és mit kell mondanom ahhoz, hogy szinte bármi áron akarja az ingatlant…

De ez a történet most nem a cseles tárgyalástechnikámról szól. (Azt majd elmesélem legközelebb, ha érdekel.)

Ez a történet most arról szól, hogy az alig 18 éves Anna bölcsebbnek bizonyult sok idősebb ingatlantulajdonosnál. Pár perc alatt felmérte a helyzetet, és rájött, hogy jobban jár, ha profira bízza a nagyértékű ingatlan eladását. Nem bízott meg ☞ hét ingatlanost, ☜ akik egymás sarkára taposva próbáltak szerződést kötni vele, de nem is várta a sült galambot. Olyat keresett, aki ért a szakmájához, és aki a lehető legnagyobb haszonnal tudja majd eladni a lakást.

Ez volt Anna józan befektetése a saját jövőjébe…
Már ☞ egy korábbi cikkemben ☜ is írtam arról, hogy azért szerencsére sokan vannak olyanok, akik profira bízzák az értékesítést. És akkor is azt mondtam, hogy bizony olyan ingatlanszakértők is vannak, akik segítségével egy eladás során akár milliókkal több maradhat a zsebedben.