Eldöntötted, hogy idén eladod a lakásod? Na, ugyan nem vagyok egy Nostradamus, de itt van néhány előrejelzés a piaccal kapcsolatban. Olvasd el, mire számíthatsz!

A 2016-os év, a tavalyi hasonlóan a „lakáseladók éve” lehet, ha kellő körültekintéssel és profizmussal vágsz bele az étkesítésbe!

Mire számíthatsz?

A tavalyi évben megindult keresleti hullám tovább duzzad. Ennek elsődleges oka az idén életre hívott kedvező hitel és támogatási feltételek.

Állandó és folyamatos fejlődés a kulcsszó ebben az évben is.

Az új szocpol, vagyis a ☞CSOK☜ már egyébként megnövelte az egyébként sem kicsi keresleti oldal növekedését, de az év végén bejelentett változások további előrerendülést hozhatnak majd. Azok közül, akik eddig esetleg nem határozták el magukat, sokan dönthetnek a vásárlás mellett a kedvezményeknek köszönhetően.

Ennek következtében a kínálati oldal számára jó lehetőségek mutathatóak ki, egészen biztos, hogy az árak tekintetében is emelkedés lesz érzékelhető. Ez jó hír minden lakástulajdonos számára, aki értékesíteni szeretné az ingatlanját. A reális piaci ár mindenféle ingatlan esetében magasabban lehet, mint az eddigi évben volt.

Természetesen nem lehet minden ingatlanra vonatkozóan kijelenteni ilyesmit, hiszen fontos a típus, az árfekvés is, de mindenképp lendületre számíthatunk.

Budapesten – az eddigi tapasztalatok alapján – a 12 millióig árazott kis, belvárosi lakások lesznek igazán keresettek, itt nagy pörgéssel lehet számolni. De magasabb árkategóriában, 30 millióig biztosan jó „pole pozícióból” indulnak a tulajdonosok. Az ő feltételeik sokat nyomnak majd a latba az eladáskor, mert a kínálat nem valószínű, hogy beéri a keresleti oldalt.

Szintén a családoknak szánt kedvezmények miatt megnőhet a kereslet a családi házakra is, főleg a belvároshoz közelebb eső kerületekben.

Ahogyan bizonyos ingatlantípusokra, úgy a teljes piac minden részletére vonatkozóan sem jelenthető ki egy teljes és 100%-os növekedés és pörgés, de mindenképp bizakodóan vághatnak az új évben az eladásba a tulajdonosok.

Most érdemes belevágni, te még vacillálsz?

Ha szeretnéd a legjobb feltételekkel eladni a lakásod, ☞írj☜ és segítek!