Tavasszal nemcsak a virágok nyílnak ki, meg a szerelemesek lobbannak lángra, hanem felpezsdül a lakáspiac is. A téli hideg után sokan ilyenkor vágnak bele az eladásba, de ami fontosabb: a vásárlásba is!

Íme, néhány tipp, hogy becsatlakozz a lendületbe!

A tavasz a megújulás időszaka, és ez biztosan ráfér az lakáseladási projektedre is. Ha már árulod, jöhet egy kis ráncfelvarrás, ha pedig még nem döntöttél, akkor itt az alkalom, hogy belevágj! Télen senki sem szeret költözni, viszont tavasszal többet döntenek emellett. Lássuk, mivel dobhatod be magad!

 1. Nagytakarítás
  Klisé, ugye? Nem is kell mondani, ugye? Na, azért vegyük fel a tevékenységi listánkra. Dobjuk le a téli depresszió maradékait, jöjjön egy ablakmosós, minden sarkot kisöprős takarítás!
 2. Új fotók
  Ha már árulod az otthonod, akkor érdemes új képeket készítened. Időnként egyébként is érdemes frissítened a fotóid, de a tavaszi fotók megnyerőbbek! Sokkal több a fény, mint az őszi és téli hónapokban, a külső környezet is szebb és mutatósabb. Ha teheted, a belső képekre is érdemes becsempészni egy kis frissességet, például egy váza virággal.
 3. Tavaszi hangulat mutatáskor
  Ahogyan a fotókra, úgy a mutatásokra is érdemes belopni az ébredő természetet. Tegyél virágot az asztalokra (azért esküvői dekor színvonalat nem kell hoznod!), színesítsd vele az otthonod. És bár a szellőztetés mindig fontos, a kellemes tavaszi levegőt mindenképp engedd be, mielőtt jönnek az érdeklődők!
 4. Frissítsd a lakásmappád
  Lakásmappának hívom azokat a dokumentumokat, amelyeket a mutatásnál el szokott kérni az érdeklődő (ezeket célszerű egy mappában tartani, azért). A tulajdoni lapon nem sok változás lesz, de érdemes lecserélned a rezsiszámláid. Pláne, ha volt esetleg változás (pl.: fűtéskorszerűsítés), de egyébként is szerencsésebb és szimpatikusabb, ha a legfrissebb tapasztalatok alapján mutatsz meg néhány számlát a leendő vevődnek.

Bízom benne, hogy ez a négy tanács segített, hogy újra lendületbe kerülj, vagy épp véglegesen kedvet kapj a lakáseladáshoz!

Ha szeretnéd a tavaszi zsongást kihasználni, ☞keress meg☜, és előbb eladom a lakásod, mint ahogy a húsvéti nyuszi beugrálhatna az ablakon!