A nagyon felkészült és tudatos tulajdonosokat is le lehet nyűgözni. Ugyanis a nagyon felkészült és tudatos tulajdonosok sincsenek tisztában, pontosan mit is jelent a „Van egy befektetőm!” mondat.

Erre valahogy mindenki nagyon izgatott lesz, aztán csalódni kell, persze. Romboljuk le együtt a befektető mítoszt!

Az ingatlanközvetítőket nagyon nehezen engedik be a házukba a tulajdonosok. Bezzeg az ingatlanközvetítőt befektetővel! Na, őket tárt karokkal várják. De miért is van ez így?

A legtöbben úgy gondolják, hogy a befektető olyan ember, aki öltönyt hord és nagyon sok pénze van. És kétszer annyiért fogja megvenni a lakásod, mert az neki kell. Sok pénze van, úgyhogy sok pénzért akar vásárolni.

Nem, a befektetőnek azért van sok pénze, mert JÓL tudja befektetni, és többet varázsol belőle.

Tehát akkor, mi NEM a befektető? Ő nem a kőgazdag amerikai nagybácsi és a tündérkeresztanya keresztezése. Nem fogja a lakásod milliókkal többért megvásárolni, csak mert vagyonos és jófej.

Akkor viszont mi IGEN? A befektető egy üzletember, aki több pénzt szeretne. Ingatlanokba fektet be, mert azokból nyereséget szeretne termelni. Jó áron szeretne lakásokat vásárolni. Az a rossz hírem van, hogy az ó általa jónak ítélt ár, és az, amit te hívsz jó árnak, sajnos nem képeznek közös keresztmetszetet.

Ő olcsón szeretne lakást, amit majd drágán, drágábban elad. Egyszerű matematika. Neki a jó ár a piaci, de inkább az alatti összeg. Gondolom, sejted, hogy neked ez annyira nem jó.

Természetesen lehetséges, hogy jól jársz akkor, ha egy ilyen muki vásárolja meg a lakásod. Különösen akkor tud jó lenni, ha gyorsan kell cselekedned, és hirtelen van pénzre szükséged.

Nem lehetetlen jól kijönni egy a befektetővel kötött ügyletből, de tudnod kell, hogy ha egy ingatlanközvetítő azzal kecsegtet, hogy „Jön velem egy befektető!”, az nem azt jelenti, hogy hozzák magukkal az arannyal tömött zsákjaikat.

Szeretnéd, ha lenne valaki, aki segít az áralkuban, akár befektetővel van dolgod, akár nem? ☞Jelentkezz☜, és én kiharcolom neked a számodra legjobb feltételeket!