Az egyik legnagyobb tévhit, ami az emberekben él a lakáseladással kapcsolatban, hogy a sikeres és gyors értékesítés titka a minél több érdeklődő begyűjtése. Hiszen nagyobb eséllyel találom meg a potenciális vevőt, ha több érdeklődő közül válogathatok, nem igaz? Hát nem!

Nem létezik olyan lakás, ami mindenkinek megfelel, hiszen különböző életszakaszban és helyzetben lévő emberek különböző igényekkel indulnak neki az új otthonuk megkeresésének. Még az egyetemistáknak egy központi, forgalmas helyen lévő panellakás jelenti az ideális lakást, addig egy fiatal, kisgyermekes anyuka inkább csendesebb lakótelepre vágyna, közelben parkkal és játszótérrel.

A tökéletes lakáshirdetés alapja az őszinteség

Nincs olyan lakáshirdetés, amivel mindenkit meg lehet szólítani – legalábbis úgy nem, ha próbálunk őszinték is maradni. Sokan esnek abba a hibába, hogy elhallgatnak bizonyos információkat az eladó ingatlannal kapcsolatban, hogy ne riadjon el az érdeklődő már elsőre.

Igaz, hogy pár embernek kizáró ok lenne a ház előtt húzódó zajos, négysávos főút, de higgyük el, akkor sem fog megváltozni a vevő véleménye, ha ezzel élőben szembesül a lakás megtekintéssekkor.

Ne csinálj a lakásodból múzeumot! Vagy akkor: szedj belépőt

Attól nem leszel előrébb, hogy mindenkit beengedsz az otthonodba. Sőt, még többet is árt, mint használ. Hiszen nem csak az idődet pocsékolod, de a motivációd is fogytában lesz már a hatodik sikertelen körbe mutogatás után.

De hogyan lehet kivédeni ezeket a helyzeteket? Azzal, hogy már jó előre felméred a célcsoportodat és azt, hogy milyen lehetőségek rejlenek az eladni kívánt ingatlanodba. Vajon kik azok az emberek, akik szeretnének egy ilyen lakásban élni, egy ilyen környéken?

Céltudatosan hirdess!

Felejtsd el az olyan hirdetéseket, amik mindenkinek szólnak. Helyette inkább céltudatosan írd meg a hirdetésedet, amit már eleve azoknak címezz, akik potenciális vevőid lehetnek. Legyél őszinte és ne hallgasd el semmilyen fontos információt. Lehet, hogy 10 érdeklődőből 8 embernek kizáró ok lesz, de a maradék kettő lehet, hogy pont emiatt fog majd érdeklődni a lakásod iránt. És nekünk pont ez a 2 ember a releváns.

A kevesebb néha több

A profi ingatlanközvetítőnek nem az az ismérve, hogy egy egész hadseregnyi vevővel a háta mögött állít be az otthonodba. Lehet, hogy csak egy-két érdeklődőt szervez be, de azok közül az egyik biztosan megveszi a lakásod.

Ha úgy érzed segítségre szorulnál az egyik legértékesebb vagyontárgyad eladásával kapcsolatban, keress minket bátran!

Kattints ide és foglalj akár már most időpontot magadnak!