Célcsoport? ✔ Hirdetés? ✔ Jó fotók? ✔
Mi hiányzik még ahhoz, hogy eladd a lakásod?
Egy átalakulós játék: bele kell bújnod a vevő bőrébe.

Olvass tovább és megtudhatod, hogyan!

Korábban már írtunk arról, hogy mennyire fontos, hogy ☞ jók legyenek a fotók a hirdetésben, és ☞ vonzó legyen a szövegezés. ☜
De mit jelent a „jó” vagy a „vonzó”?
Ha el akarod adni a lakásodat, akkor többet nem nézhetsz úgy rá, mint a tulajdonos, aki itt élt a családjával évek vagy évtizedeken át. Mostantól úgy kell a lakásodra nézni, mint a leendő vevő.

A rossz hír az, hogy ez nem is annyira könnyű, hiszen amikor belépsz az ajtón, akkor nem csak egy lakásba lépsz be, hanem az otthonodba, ahol minden sarok mögött emlékek rejtőznek. Ettől néha bitang nehéz elvonatkoztatni.

A jó hír az, hogy azért ez nem lehetetlen. Egy kis odafigyelés, némi gyakorlás és menni fog! ?

Ha nem csak szimplán eladod a lakásodat, hanem cserélni szeretnél, akkor máris könnyebb helyzetben vagy, hiszen csak félig vagy eladó: a másik „feled” vevőjelölt, aki éppen lakást keres, ezért nem is olyan lehetetlen belegondolni a helyzetbe. Csak jusson eszedbe, hogy te mit keresel, vagy mit kerestél akkor, amikor ebbe a lakásba beleszerettél, és eszerint alakítsd ki az ingatlan portfólióját.

  • Tetszett a napsütéses konyha? Gyorsan fényképezd le!
  • Gyönyörű a kilátás? Akkor a panorámáról is kell egy fotód lőnöd.
  • A közelben van egy szuper piac, ahol a város legjobb péksége üzemel? Ne felejtsd el beleírni a hirdetésbe!

A múltkori ☞ cikkben, a célcsoport-meghatározásnál már írtunk arról, hogy a lakásodnak jó eséllyel az lesz a célcsoportja, aki te is voltál, amikor megvetted.

DE!

Ne feledd, hogy azóta sokat változtál te is, és valószínűleg az élethelyzeted is – különben miért költöznél el, nemde?

Ezért próbálj kicsit külső szemmel nézni a lakásra.

Lépj be, idegen!

Érdemes egy kicsit eltávolodnod az otthonodtól – nem csak gondolatban, de fizikailag is. Menj ki az ajtón, fújj kettőt, és lépj be újra, de ezúttal úgy, mint aki először látja a lakást. Úgy, mint aki azon gondolkodik, hogy megvegye-e.

  • Az előszobában tornyosuló kabát- és cipőhalmok például zsúfolt, rendetlen hatást kölcsönöznek a helyiségnek, ráadásul összenyomják a teret.
  • A nagymama fotója a szemközti falon kedves emlék, de egy idegennek rögtön azt juttatja eszébe, hogy ez valaki másnak az élettere – így nehezebb elképzelnie, hogy egyszer majd a saját otthona lehet.
  • A másfél szobás nappaliban szertehagyott gyerekjátékok neked már fel sem tűnnek, de az ide költöző gyermektelen párt elriaszthatják.
  • A kamaszgyereked szobájából kiszűrődő heavy metál bár veled költözik, mégis zavarba ejtheti az idős párt, akik nyugodt nyugdíjas éveikhez keresnek egy kellemes kuckót.

Nézz idegenként a lakásodra, sőt, ha kell, kérj is meg egy kívülállót, hogy őszintén, szigorú szemmel nézze végig az ingatlant.
Több szem többet lát – idegen szem jobban lát!

Ha pedig szakértő szemre van segítséged, aki nem csupán segítget, hanem el is adja a lakásodat, akkor ☞ kattints ide ☜ és regisztrálj az ingyenes értékbecslésre!