A lakáseladás olyan, mint a főzés: kell recept, némi fegyelem és érzék, akkor menni fog. Ebben a cikkben összeírtam neked a sikeres lakáseladás receptjét.

Olvass tovább és add el a lakásod akár 3 hónapon belül!

Ahogy a konyhaművészetben, az ingatlaneladásban is vannak őstehetségek és kétbalkezesek, mesterszakácsok és kezdő kísérletezők.
Ők általában nem ugyanabból a szakácskönyvből dolgoznak.

Amit most itt megosztok veled, az a haladó szint: ha ezeket a lépéseket végigcsinálod – és jól csinálod –, akár már 3 hónapon belül eladhatod lakásodat!

Készen állsz?

Akkor kezdjük:

0. lépés: Végy egy adag akaratot!
Akard eladni az ingatlanod! Egyszerűen hangzik, igaz? Mégis ☞ ez az egyik legnagyobb hiba, amit az ingatlaneladók elkövetnek. Hirdetgetik, mutogatják, de mégsem találnak vevőt, mert nem akarják igazán.
Ha igazán akarod, akkor mindent megteszel érte: nem számít az idő és a pénz, mert a szemed előtt csak a sikeres ingatlaneladás lebeg és azok a ropogós milliók, amit a lakásodért kapsz.

1. lépés: Gondosan válogasd meg a célcsoportodat!
Mi az a célcsoport? Azon emberek halmaza, amely a te lakásod ideális vevője lehet. Ha lakásod viszonylag nagy és közel van az iskolához, óvodához, akkor a családosokat vedd célba! Ha kisebb otthonról van szó, csendes környéken, de maximum pár perc sétányira a tömegközlekedéstől, boltoktól és orvosi rendelőtől, akkor inkább az idősek számára lesz érdekes. Ha egy kis garzon a bulinegyedben, akkor a fiatalokat célozd meg! A célcsoportodat pedig soha ne veszítsd el szem elől: rájuk gondolj, amikor a hirdetést írod, vagy amikor a jelentkezőket szűröd, akiket majd beengedsz a lakásba! (lásd 5. lépés)

2. lépés: Határozd meg az ingatlan árát!
Ez a másik legnagyobb hiba, amit a legtöbb eladó elkövet.
A lakásod értéke szempontjából NEM számít, hogy mennyiért vetted, mennyit költöttél rá, mennyiért adta el a szomszéd az ugyanilyen lakását, vagy mennyi pénzre van szükséged a továbblépéshez. A lakás értékét egyes-egyedül egyvalami határozza meg: hogy a leendő vevő mennyi pénzt hajlandó adni érte.
Vannak olyan paraméterek, amelyek segítenek az ár meghatározásában, például a környék, az elhelyezkedés, a fekvés, az alapterület: legalább 100 olyan dolgot tudok felsorolni neked gondolkodás nélkül, ami befolyásolja ingatlanod értékét.
☞ Kattints ide és olvasd el az öt legfontosabbat! ☜

3. lépés: Tálald ízlésesen!
Rakj rendet, takaríts ki úgy, mintha az anyósod jönne látogatóba, dugd el a személyes holmijaidat!
Készen vagy?
Akkor MOST elkezdhetsz fényképeket készíteni a lakásról. Most, amikor már elraktad a ruhaszárítót, elpakoltál a mosogatóból, és a gyerek játékai sincsenek elszórva a nappaliban. Az ingatlanportálok tele vannak pocsék hirdetésekkel: a tiéd már azzal is kitűnhet közülük, ha egyszerűen rend és tisztaság van a képeken.
Egy kép többet mond ezer szónál: ha igazán jó fotókat akarsz készíteni a hirdetésedhez, ☞ pro tippekért kattints ide! ☜
Ne feledkezz meg az ☞ alaprajzról ☜ sem!

4. lépés: A hirdetés a lelke az egésznek!
Amikor feltöltöd a hirdetésedet az ingatlanportálokra, több száz vagy több ezer eladó lakással kell versengened.
Miért a te lakásodat válassza ki az ideális vevő? Azért, mert olyan hirdetést (szakmai nyelven: portfóliót) állítottál össze ingatlanodról, ami láttán azonnal meg akarja venni.
Jók a képek, ☞ csábító a szöveg, feltöltötted azokra a portálokra, ahol a legnagyobb valószínűséggel böngészi a célcsoport, és még ☞ a hirdetésed is hirdeted, ☜ hogy minél többen rátaláljanak.

5. lépés: …és megint csak: a tálaláson múlik minden!
Arasd le munkád gyümölcsét, fogadd az érdeklődőket! ?
Ne felejtsd el, hogy ☞ a lakás nem múzeum, ezért érdemes megszűrni a jelentkezőket, és csak azokat meghívni magadhoz, akik tényleg meg akarják venni az ingatlant.
Rakj rendet, ☞ szellőztess ki, gondoskodj a ☞ kellemes hőmérsékletről, legyél udvarias, válaszolj minden kérdésre, de ne akarj mindent elmondani!
Nem csak a lakásodnak, de neked is meg kell győzni a vevőjelöltet!

6. lépés: A lakás eladva!

+ 1 lépés: Tudj meg még többet az ingatlaneladás fortélyairól!

Szeretnéd a fenti recept segítségével belátható időn belül eladni a lakásod anélkül, hogy lejjebb vinnéd az árát?
Készítettem neked ☞ 2 hasznos tanulmányt, ami segít ebben.
Az „5 garantáltan működő ingatlanértékesítési módszer” és a „6 + 1 hatalmas hiba, amit 9 eladóból 7 elkövet” című tanulmányokat

 ☞ ingyenesen letöltheted.