MA? De hisz már késő van, egész nap dolgoztam, ne kelljen már még ezzel is foglalkoznom!

Van egy rossz hírem: Sajnos kell.

Ha eladó a lakásod, biztos nem ismeretlen számodra, hogy minden nap foglalkozni kell az eladással. Tudom, hogy sokszor nem egyszerű, hiszen annyi más dolgod is van, de ne mentegetőzz, ne keress kifogásokat, ha valóban el akarod adni, még a legelfoglaltabb napokon sincs kifogás!

Szeretnél mindent megtudni a jó hirdetésszövegről, illetve hogy hogyan építsd fel lépésről lépésre a sajátodat? A könyvemben olvashatsz róla!
Amennyiben pedig szeretnéd, profi marketing szövegíró partnereimmel megírjuk helyetted a tökéletes hirdetést és további tanácsokat is adunk. A választás rajtad áll!

Na jó, tudom, hogy eleged van ebből a kéretlen másodállásból, úgyhogy összeszedtem neked néhány tippet, ami igazán nem okoz nagy fáradalmakat, de előrébb viszi az eladási folyamatot.

 1. Olvasd át a hirdetésedet!
  Ha már úgyis a gép előtt ülsz, itt az ideje, hogy átolvasd a hirdetésed szövegét. Sosem tudhatod, mikor jut eszedbe valami fontos, amit esetleg kihagytál, vagy valami frappáns szöveg, amellyel kiegészítheted a hirdetést. Magam is minden nap átnézem az aktuális hirdetéseimet, hiszen a folyamatosan változó piacot mindig követni kell!
 2. Nézd meg a bélyegképed!
  Talán erre nem is figyeltél, amikor a hirdetést feladtad, pedig nagyon fontos lenne, hogy a lehető legjobb bélyegképet válaszd ki. Hiszen ez az, ami először megragadja a vevő tekintetét, ami jó esetben kíváncsivá teszi, rossz esetben pedig végérvényesen elrettenti. Neked milyen a bélyegképed? Ha sötét, semmitmondó, rossz felbontású, vagy kicsiben kivehetetlen, akkor itt az ideje lecserélni!
 3. Gondold újra a célcsoportodat!
  A hirdetés összeállítása előtt már nyilván átgondoltad a célcsoportodat (IGAZ?), de elég alapos munkát végeztél? A célcsoportod szemüvegén keresztül nézd végig gondolatban a lakást és a környéket. Valóban számukra kecsegtet a legtöbb előnnyel a vásárlás? Ha igen, emelj ki minél több dolgot, amivel felhívod a figyelmüket, elnyered a tetszésüket! Ha pedig nehéznek érzed a feladatot, gondold át, jól választottál-e célcsoportot!
 4. Végezz piackutatást!
  Komolyan hangzik, de nem kell megijedni. Ha magad határoztad meg az ingatlanod árát, bizonyára csináltál már ilyet. (UGYE?) Vizsgáld meg, hogyan változott a piac, mióta feladtad a hirdetést, és vesd össze az ingatlanod árával. Még mindig reális az ár? Vagy annyit mozdult a piac, hogy ennyiért már egy milliárdos sem venné meg? Esetleg úgy fellendült a környék, hogy már milliókkal többet is kérhetsz érte? Ne habozz átírni az árat, ha a piac úgy kívánja!

+1. Bízz meg ingatlanost!

Ha egy fárasztó nap után úgy érzed, hogy semmi kedved még a fent felsorolt apróságokat sem megtenni eladó ingatlanodért, akkor valószínűleg a legjobb döntés az, ha másra ruházod át ezt a megtisztelő feladatot. Egy becsületes ingatlanos minden nap foglalkozik az eladással, nincs olyan, hogy túl fárasztó nap, nincs kifogás. Egy gördülékeny üzlethez pedig elengedhetetlen, hogy a lehető legtöbb energiát és profizmust invesztáld az eladásba!

Ha úgy érzed, nem jut elegendő energiád az eladásra, ☞hívj☜, hogy levehessem a terhet a válladról!