Több mint 100 eladót kérdeztünk meg, hogyan próbálják meg értékesíteni ingatlanjaikat, milyen eszközöket, módszereket használnak és mi a véleményük az ingatlanközvetítői szakmáról. A felmérés eredménye: ijesztően sokan gondolják úgy, hogy az ingatlanközvetítő nem más, mint egy fölösleges költség az adás-vételi folyamatban, ami csak a pénzt viszi, de nem tesz hozzá szinte semmit.

„Ingatlant eladni nem nagy művészet – feltesz az ember néhány hirdetést az internetre, fogadja a vevőjelölteket, aláírja a szerződést és zsebreteszi a milliókat. Az ingatlanközvetítő meg képes lenne százezreket elkérni ezért a „munkáért”. Mocskos ingyenélő mind.”

Mitől alakult ki ez a negatív hozzáállás?

Sajnos a keserű kritika nem alaptalan; valóban sok ingatlanközvetítő van a szakmában, akik egy gyorstalpaló képzés után, szinte nulla gyakorlattal vágnak bele az ingatlanok értékesítésébe. Legtöbbjüknek csak egy célja van: minél hamarabb megszabadulni az ingatlantól (és tulajdonosától), hogy gyorsan hozzájussanak jutalékukhoz. Számukra az ingatlanközvetítés csupán egy értékesítési folyamat, egy pénzügyi tranzakció – nem foglalkoznak sem az eladó, sem a vevő elégedettségével.

Egy igazi ingatlanközvetítő azonban a jutaléka többszörösét megkeresi neked! Egy szakértő ingatlantanácsadó igazából nem költség, hanem befektetés; rengeteg gondot, ügyintézést, szaladgálást levehet a válladról, ráadásul szakértő tanácsainak köszönhetően alighanem jobb áron, magasabb haszonnal, kevesebb „hoppá!”-val tudod eladni lakásodat. Egy profi ingatlanközvetítő akár százezreket spórolhat neked!

Tedd fel magadnak a kérdést:

 • Mennyi pénzt ér meg neked, ha nem kell 2-3 szabadnapot kivenned ügyintézésre és nem kell órákat ülnöd a hivatalokban?
 • Mennyi pénzt ér meg neked, hogy esténként munka után a szeretteiddel lehetsz és nem a számítógép előtt görnyedsz, hogy frissítsd a hirdetéseidet az összes ingatlanportálon?
 • Mennyi pénzt ér meg neked, hogy nem kell azon stresszelned, vajon megbízható ügyvédet választottál-e, aki valóban a te érdekeidet fogja képviselni?
 • Mennyi pénzt ér meg neked, hogy nem kell komolytalan érdeklődőkkel foglalkoznod, telefonhívásokat fogadnod, csak a komoly vevőjelöltekkel kell tárgyalnod, akik valóban meg akarják venni az ingatlanodat?

Mit kapsz, ha jó ingatlanközvetítőt választasz?

Az igazi szakértő kezeli a hirdetéseidet, eljár helyetted a hivatalokban, naprakész a jogszabályokból, az adózási kérdésekből, a különböző portálok hirdetési szabályzatából. Nem csak átvitt értelemben, de szó szerint megéri az árát, hiszen tapasztalatának köszönhetően olyan buktatókra is felhívja a figyelmet, amik magadtól talán eszedbe sem jutnak:

 • Pontosan tudja, mi a különbség a foglaló és az előleg között, és hogy mikor melyiket érdemes kérni
 • A fizetési ütemezés kidolgozásánál a számodra legkedvezőbb konstrukciót tartja szem előtt
 • Tökéletesen tisztában van vele, hogy milyen pontoknak kell szerepelnie a szerződésben ahhoz, hogy utólag egyik félnek se jusson eszébe módosítani.
 • Szakértő tanácsaival segít, hogy mennyit engedj az árból és mi az az összeg, ami alá semmiféleképpen ne menj
 • Pontosan tisztában van vele, hogy mennyit ér az ingatlanod, mennyiért érdemes meghirdetni és nem próbálja meg olcsóbban vagy drágábban „elsózni”
 • A tárgyalások folyamán olyanokra is odafigyel, mint például a kiköltözési határidő és foggal-körömmel védi az érdekeidet
 • Kívül-belül ismeri a hirdetési portálokat, tudja, hogy melyiken milyen gyakran hirdethet és hol éri meg fizetni a kiemelésért (és ezeket az összegeket természetesen az iroda állja).

Ingatlanközvetítő és ingatlanközvetítő között ÓRIÁSI a különbség:

Egy tájékozatlan kezdőt megbízni, aki félig-meddig maga is laikus még: fölösleges költség. Egy tapasztalt szakembert megbízni, aki ért az eladáshoz, vételhez, hirdetésekhez, fotózáshoz, joghoz, pszichológiához, ingatlanbecsléshez, alaprajz-szerkesztéshez és még sok máshoz: sokszorosan megtérülő befektetés. Egy igazi ingatlanközvetítőnek nem a gyors eladás, hanem a te elégedettséged a fontos.

Ha Te sem szeretnéd a véletlenre bízni az egyik legnagyobb vagyontárgyad eladását, nyugodtan fordulj hozzánk segítségért!

Kattints ide és foglalj akár már most időpontot magadnak!