Miért érzi úgy a legtöbb ember, hogy az ingatlanközvetítő az égvilágon semmit nem csinál, csak ír egy-két hirdetést, hoz egy-két látogatót és a végén tetemes összeget markol fel ezért az egyszerű munkáért?

Ha hiszed, ha nem, ezért részben az emberek a hibásak.

Olvass tovább és elárulom, hogyan tehetsz TE arról, ha az ingatlanközvetítőd semmit sem tesz!

„Szeretném, ha eladná a lakásomat” – mondja a legtöbb tulajdonos, amikor megbízza az ingatlanközvevítőt.
Általában ez az ingatlaneladás első lépése – és már rögtön itt, az elején elhibázzák a dolgot…

Miért?

Mert az ingatlanközvetítő nem tudja eladni az ingatlant.

Nem a saját tulajdona, nem csinálhat vele azt, amit akar; nem rendezheti át, nem mondhat rá más árat, nem csinálhat semmit máshogy, mint ahogy a tulajdonos akarja.

Az ingatlanközvevítő csak segíteni tud az eladásban.

Amíg a tulajdonos nem tudja, hogy mivel bízhatja meg az ingatlanközvetítőt – és mit várhat el tőle a jutalékért cserébe – addig bizony azzal sincs tisztában, hogy az ingatlanközvetítőnek mit kell(ene) tennie az ügy érdekében.
Így hát a legtöbb ingatlanközvetítő (már csak kényelemből is) látszólag semmit sem tesz, csak megír néhány hirdetést és felteszi a netre… te pedig százezres vagy akár milliós jutalékot is fizetsz neki.

Pedig hirdetést írni egy diák is tud, óránként 5 000 forintért…

Ha tényleg el akarod adni a lakásod, akkor nem elég egy profi ingatlanközvetítőt megbízni az értékesítéssel; pontosan tudnod kell azt is, hogy mik az ő feladatai, mit várhatsz el tőle, és ezt akár számon is kérheted rajta!

Mit várj el az ingatlanközvetítő?

Ne várd el, hogy eladja a lakásod; ez csak neked áll jogodban!
De igenis várd el tőle, hogy szakmai segítséget nyújtson az eladásban, hogy tegyen meg mindent azért, hogy minél hamarabb, minél jobb áron értékesítsd a lakásodat!

  • Elvárás #1: Legyen tisztában az ingatlanpiaccal és lakásod lehetőségeivel!

Igenis mondja meg, ha túl drágán, vagy túl olcsón akarod eladni a lakást! Segítsen felmérni a lakás reális piaci értékét és győzzön meg téged arról, hogy se alá, se fölé nem érdemes menni!
Ne vegye fel irreális áron az adatbázisba, csak azért, hogy nagyobbnak tűnjön az „eladólakás-gyűjteménye”!

Szóljon neked, ha úgy látja, hogy a lakás eladhatatlan a jelen piaci helyzetben vagy aktuális állapotában! Mondja el, mitől lesz vonzóbb az ingatlanod, és segítsen szakmai tanácsaival, hogy jobb alkupozícióból indulj!

  • Elvárás #2: A lakás bejárásánál, a fényképezés során legyen alapos, őszinte és kíméletlen!

Lehet, hogy neked rosszul esik, ha a fotózáshoz elpakoltatja veled a rózsaszín pónigyűjteményedet, megkér, hogy told arrébb a kanapét, vagy vedd le a fényképet a falról. Ezt nem azért csinálja, mert a te ízléseddel van problémája, hanem azért, mert ő már tudja, mitől lesz vonzó egy lakásbelső.

Ez nem érzelmi, hanem üzleti kérdés. Várd el tőle, hogy a lehető legnagyobb gonddal készítse el lakásod portfólióját, hallgasd meg javaslatait, megéri!

  • Elvárás #3: Mutassa meg a hirdetéseket és számoljon be azok eredményeiről!

Kérd meg az ingatlanközvetítőt, hogy amikor elkészült a hirdetéseddel, akkor küldje el neked is. Tudd, hogy hogyan hirdeti a lakásod!
Nem mellesleg a hirdetés linkjét te is megoszthatod a közösségi oldalakon, így hozzájárulhatsz ahhoz, hogy még több emberhez eljusson lakásod híre. Hátha épp az ismerőseid közül akarja valaki megvenni?!

  • Elvárás #4: Időnként hívjon fel és meséljen az érdeklődőkről!

Csak néha-néha bukkan fel egy-egy látogató, aki megnézi a lakást, és úgy gondolod, hogy senkit sem érdekel a hirdetés?
A valóságban az ingatlanközvetítő valószínűleg több érdeklődővel tartja a kapcsolatot, de csak azokat viszi a lakásra, akikről úgy gondolja, hogy talán meg is fogja venni.
Érdemes megkérni, hogy bizonyos időközönként számoljon be arról, hogy mennyi érdeklődő volt, mit kérdeztek, miért nem nézték meg végül az ingatlanodat! Ebből mindketten sokat tanulhattok.

  • Elvárás #5: Segítsen neked a lakás bemutatása során és utána is!

Ha érdeklődőt hoz, kérd meg, hogy adjon néhány tanácsot a bemutatásra vonatkozólag! Mit pakolj el, mit tegyél jól látható helyre, milyen papírokkal készülj, milyen sorrendben mutasd meg a helyiségeket, milyen előnyöket emelj ki, és hogyan ellensúlyozd a lakás hátrányait.
Ha igazán profi az ingatlanos, a legjobb az, ha rábízod a bemutatást; hagyd, hogy ő beszéljen, hiszen ő jobban ismeri a vevődet, tudja, mire kíváncsi igazán.

Ha a bemutatás utáni pár napban nem jelentkezik az ingatlanközvetítő, nyugodtan hívd fel és faggasd ki a tapasztalatairól; mit csináltál jól, mit rosszul, mit mondott a látogató a lakásodról a bemutatás után, mik tetszettek neki, mik voltak ellenszenvesek a lakásban.
Ne felejtsd el megkérdezni, a legfontosabbat: meg fogja venni?

A legjobb persze, ha ezt az 5 elvárást nem kell hangsúlyozni; az igazán profi ingatlanközvetítő külön kérés nélkül is megfelel mind az 5 követelménynek!

Kattints ide és olvasd el ☞ „Ingatlanos vagy ügynök?” ☜ című blogbejegyzésemet, amiből megtudhatod, hogyan ismerd fel az elvárásaidnak megfelelő ingatlanközvetítőt!