Tuti vevőt hoz? Ezerszer felhív, hátha egyszer igent mondasz? Érzelmi zsarolással csikarja ki belőled a szerződést?

Összegyűjtöttem a rossz ingatlanközvetítők leggyakoribb trükkjeit, hogy te véletlenül se dőlj be nekik!

Olvass tovább és vértezd fel magad!

Szeretném azt mondani, hogy szeresd az ingatlanközvetítőket, meg hogy alaptalanul rossz a szakma híre, de sajnos be kell látnom, hogy van néhány „kollégám”, aki nem egészen nyílt lapokkal játszik.
De abban bízom, hogy ha megtanítom az ingatlanok tulajdonosainak, hogy mire figyeljenek, hogyan válasszanak igazán jó szakembereket, akkor a kóklerek idővel kikopnak a szakmából – hiszen nem kapnak több megbízást. Tudod: én ☞ a tökéletes világ tökéletes ingatlanosa akarok lenni.

Addig is, amíg ezt a világot elérjük, olvasd el a leggyakoribb, legcsúnyább trükköket!

Trükk #1: „Az egyik ügyfelem éppen ilyet keres, kössünk szerződést!”

Gyakori trükk olyan ingatlanosoktól, akik még nem is látták a lakásodat. Akkor mégis honnan tudja, hogy pont ilyet keres a vevője? Egy lakásban rengeteg olyan dolog lehet, amit az ember nem ír bele a hirdetésbe, de a vevőnek fontos lehet. Egy igazán jó ingatlanközvetítő eleve nem ajánlana olyan lakást, amit még ő sem látott.

Trükk folytatása #1: ha igent mondasz az ilyen ingatlanosközvetítőnek, és aláírod vele a szerződést, a tuti vevő általában kámforrá válik.

Trükk folytatása #2: van olyan ingatlanközvetítő, aki még ennél is tovább megy, és valóban meg is mutatja a lakást a „vevőnek” – aki általában egy megbízott rokon, barát vagy hasonló, és természetesen nem veszi meg a lakást.

Az ilyen ingatlanközvetítő csak az idődet pazarolja – kerüld messziről!

Trükk #2: „Egy nagy külföldi befektető épp most jön Magyarországra és ilyet keres.”

Valóban? És ő látta már? Ugyanaz a helyzet, mint az előző tételnél: ha az ingatlanközvetítő még nem látta a lakásodat, akkor hogyan ajánlotta a befektetőnek? Különben is: a világon nincs annyi Magyarországra igyekvő befektető, mint amennyi lakást mostanában ezzel a dumával próbálnak megkaparintani.

Trükk #3: „Kérem, írjon alá velem szerződést, ki fognak rúgni, ha szerződés nélkül megyek vissza az irodába!”

Az ingatlaneladás biznisz, te pedig pénzt akarsz belőle látni, nem egy síró-rívó ingatlanost. Ha jótékonykodni akarsz, válassz egy szimpatikus szervezetet és állj olyan ügy mellé, amit valóban támogatni szeretnél!
Az olyan ingatlanközvetítő, aki mostanában nem írt alá egy szerződést sem, az valószínűleg nem túl sikeres ingatlanközvetítő. És miért bíznál meg egy sikertelen közvetítőt a lakásod eladásával?
Harmadrészt: hidd el nekem, hogy ennek a siránkozásnak a fele sem igaz! Nyugodtan mondj nemet az ilyen ügynöknek: holnap másnál fog kopogtatni ugyanezzel a szöveggel!

Trükk #4: „Nem akar szerződést kötni velem? Nem baj, holnap visszahívom.”

Ezt a típust hívom én hiénának. A nemet nem fogadja el, erőszakos, nyomulós és addig zaklat, amíg végül beadod a derekad a „hagyd magad, előbb szabadulsz” elvet követve. Való igaz, ha hagyod magad, tényleg előbb szabadulsz. Sok hiéna hajlamos ugyanis eltűnni a szerződéskötés után, és a napi 3-4 telefonhívás havi 3-4 telefonhívássá redukálódik, amiből talán egy lakásbemutatás lesz – de eladás aligha. És a korábbi hiéna hirtelen hopp, köddé válik.

A trükk fejlettebb verziója: amikor nemet mondasz egy ingatlanosnak, és valóban nem hív többet. De abból az irodából hív még 6 másik. Mindegy, csak a cégé legyen a megbízás…

Hogyan válassz inkább szakértő, megbízható, őszinte ingatlanközvetítőt?
☞ Kattints ide ☜ , és ismerd meg a jó ingatlanos legfontosabb tulajdonságát!

Legközelebb pedig arról írok neked, ha találtál egy ingatlanost, hogyan bizonyosodhatsz meg arról, hogy érdemes-e őt választanod.