A lakásbemutatás olyan sarkalatos pontja az eladásnak, amelyen sok minden múlik, hiszen ekkor találkozol először az érdeklődővel, ilyenkor dől el, hogy beleszeret-e első látásra a lakásodba, és hamarosan vevővé avanzsál-e.

Fontos, hogy mindent jól csinálj, ezért most A-tól Z-ig összeszedtem neked, mi mindenre kell odafigyelned!

a – ablakpucolás: A takarítás egyértelmű, mégis hajlamosak vagyunk elsumákolni például az ablakmosást. Most azonban mégis arra biztatlak, légy alapos, és az ablakokat se hagyd ki. Így ugyanis sokkal világosabbak lesznek a helyiségek, amitől tágasabbnak is tűnnek majd.

b – biztos vevő: Amíg a foglaló nincs a kezedben, addig mutogasd bátran a lakást, hiszen egy kézfogás még nem garancia a biztos vevőre.

c – családtagok: A gyerekeket küldd le játszani, a kutyát pedig vigye le valaki sétálni, hogy az érdeklődők zavartalanul nézhessenek körbe a lakásban.

d – diagnosztika: Ha az érdeklődőből mégsem lesz vevő, kérdezd meg tőle bátran, hogy miért! Veszítenivalód nincs, de talán egy fontos hiányosságodra hívja fel a figyelmet.

e – előnyök: Hívd fel az érdeklődő figyelmét a lakás és a környék előnyeire! Ha erre helyezed a hangsúlyt, akkor az esetleges hátrányok nem hagynak majd akkora nyomot bennük.

f – felkészültség: Ha megfogadod a tanácsaimat, akkor biztos lehetsz benne, hogy a mutatás az érdeklődő számára is emlékezetes marad, hiszen egy ilyen felkészült eladóval mindenki bizalommal üzletel!

g – gardrób: Készülj fel, hogy ez sem marad rejtve a kíváncsi szemek elől, ezért rakj rendet a gardróbban is! A vevő talán az átalakítási lehetőségek miatt kukkantana be oda is, ha viszont rumli van, az kellemetlen légkört idéz elő.

h – hőmérséklet: Közepes hőmérsékletet állíts be a lakásban, mire megérkezik az érdeklődő! Sem a túl meleg, sem a túl hűvös nem célravezető se télen, se nyáron.

i – időpont: Olyan időpontot válassz a mutatásra, amikor a lakásod a legjobb formáját mutatja! Ha egész délután odatűz a nap, és hatvan fok van, akkor inkább egy délelőtti, vagy koraesti időpontban egyezzetek meg!

j – jogi kérdések: Gondoskodj az ingatlan körüli jogi dolgok tisztázásáról, és biztosítsd is erről az érdeklődőt! A legjobb, ha dokumentumokkal is tudod igazolni, hogy semmi jogi probléma nem merül fel a későbbiekben.

k – kommunikáció: Légy visszafogott, de segítőkész. Úgy kommunikálj az érdeklődővel, hogy azt érezze, az ő habitusához hasonló ember vagy.

l – lábzsák: Hogy elkerüld a kellemetlen helyzeteket, szerezz be néhány pár lábzsákot ahelyett, hogy megkérnéd az érdeklődőt, vegye le a cipőjét!

m – mutatós mappa: Állíts össze egy mappát, amelyben olyan dokumentumokat gyűjtesz össze, amelyek az érdeklődő minden kérdésére hiteles választ adnak!

n – nyitottság: Sok különböző habitusú emberrel fogsz találkozni, ha azt akarod, hogy minden flottul menjen, végig nyitottnak kell maradnod.

o – óvatosság: Idegeneket engedsz majd be a lakásodba, ezért azt javaslom, légy óvatos! Természetesen nem azt mondom, hogy tekints bűnözőként az érdeklődőkre, de ha az ösztöneid azt súgják, állj el bátran az üzletkötéstől!

p – paraméterek: Nézz utána pontosan az ingatlan paramétereinek, és nincs mese: tanuld be azokat! Hány nm-esek a szobák, mennyi a hasznos terület, belmagasság, stb…

r – rendrakás: Pakolj el a konyhapultról, tedd el a száradó ruhákat, és még sorolhatnám. Minél nagyobb a rend, annál tágasabbnak tűnik a lakás! De azért légy óvatos, lásd: “G” sor! ?

s – személytelenítés: Tedd el szem elől a személyes dolgaidat. A cél az, hogy az érdeklődő el tudja képzelni magát a lakásban, ami nagyon nehéz lesz, ha minden helyiség azt sugallja, hogy ez valaki másnak az otthona.

t – türelem: Hagyd, hogy az érdeklődő a maga tempójában ismerje meg a lakást, ne sürgesd!

u – unalmas történetek: Ne untasd az érdeklődőt sztorizgatással, hagyatkozz a lényegre!

v – válaszok: Nem kell bő lére ereszteni a mesélést, de fontos, hogy az érdeklődő minden kérdésére őszintén válaszolj.

z – zavaró tényezők: Sokak gondolják jó ötletnek, ha füstölőt gyújtanak, vagy – számukra – kellemes zenét kapcsolnak be. Tudnod kell azonban, hogy ami neked tetszik, az lehet, hogy az érdeklődőt éppen zavarja.

Remélem, hogy ezzel a kisokossal hozzásegítettelek a lehető leghatékonyabb lakásbemutatáshoz! Ha pedig segítségre van szükséged, ☞keress fel☜ bátran!