Hogyan kommunikáljunk az érdeklődőkkel? A lakásmutatás során egy csomó idegen emberrel kell majd beszélned. Telefonon és élőben is. Ha nem vagy ehhez hozzászokva, lehet, hogy kicsit aggódsz emiatt.

Ne tedd! Néhány dologra kell csak figyelned, és nagyon jól fogsz kommunikálni!

A tanácsom: mérd fel a helyzetet, hogy milyen ember az aktuális érdeklődő, és alkalmazkodj! Már a telefonbeszélgetés alapján lesz némi képed az emberről, erre alapozz, és készülj fel!

Kézenfekvő megoldás, hogy úgy szólítsd meg, úgy beszélj hozzá, ahogyan azt a telefonban is tettétek. Ha tegeződtetek, maradj ennél, és természetesen fordítva. A továbbiakban pedig figyelj rá, derítsd ki milyen karakter, és vedd fel a ritmusát.

Ha úgy tapasztalod, nyitottabb, beszédesebb személyiség, akkor igyekezz te is nyitott lenni. Ezt akkor is próbáld meg, ha egyébként kevésbé vagy ilyen jellem. A hamar megnyíló emberek esetén lehetséges, hogy úgy érzi, nem akarsz vele üzletelni, nem vagy neki szimpatikus, vagy nem is érdekel annyira az egész. Előfordul, hogy a harsányabb emberek nehezen képzelik el, hogy nem mindenki ilyen, nem pörög és beszél sokat. (Persze az is előfordulhat, hogy észre sem veszik, mert annyit beszélnek, de ne erre alapozz! ?)

Ellenkező esetben, amennyiben az érdeklődő zárkózottabb típus, vegyél te is vissza, ha beszédesebb vagy! Ez amúgy sem árt, nem kell a vevő fejét teletömni sztorikkal a szomszédokról… Őt zavarba hozhatja, ha sokat beszélsz. Úgy érezheti, reagálnia kell, amihez lehet, nem lesz kedve, vagy egyszerűen befeszül ettől a vélt elvárástól. Túl nyomulósnak tűnhetsz, amivel elijesztheted őt.

Fontos, hogy megtaláld vele a hangot. Nem azért, mert barátokat keresel, ugyanis nem. De ez egy kereskedelmi szituáció, az pedig jelentős ebben a helyzetben, hogy a vevő, vagyis akinek árulod a portékád, kellemesen érezze magát, de semmiképpen se kellemetlenül.

Ha rossz élmények maradnak benne a mutatás után, sajnos befolyásolhatja a vételi szándékát, pedig lehet, hogy csak az volt a baja, hogy számára túl mogorvának, vagy épp túl cserfesnek tűntél.

Nem nagy ördöngösség ez, ne aggódj, nem kell hozzá pszichológus diploma, csak egy kis odafigyelés!

Ha nem szeretnél az érdeklődők jellemével bajlódni, akkor pedig bízd rám az eladást! ☞Jelentkezz☜ most, és elbűvölöm a vevőid!