Alakáseladás során előfordulhatnak buktatók. Ezeket az ember értelemszerűen kívülről várja, de sajnos előfordul, hogy valamelyik családtagunk akadályozza a folyamatokat.

Gyakran nem is látjuk előre, hogy erre lehetőség van, hogy ilyen nehézségekkel kell szembenézni.

Szeretnél mindent megtudni a jó hirdetésszövegről, illetve hogy hogyan építsd fel lépésről lépésre a sajátodat? A könyvemben olvashatsz róla!
Amennyiben pedig szeretnéd, profi marketing szövegíró partnereimmel megírjuk helyetted a tökéletes hirdetést és további tanácsokat is adunk. A választás rajtad áll!

A tavalyi évben volt egy ügyfelem, aki egy családi házat árult. A hölgy – Anna – már évekkel ezelőtt elvált a férjétől, de a ház még a közös tulajdonuk volt. Évek óta élt benne ügyfelem a gyerekeivel, amikor – úgy tűnt – végre minden adott, hogy igazán beindítsák a motorokat. Az ingatlant ugyanis évek óta árulták, már ha egy kihelyezett tábla annak mondható…

Elkezdtünk dolgozni a házzal, és jött is egy vevőnk. Eleinte minden jól alakult, mindenki közreműködött, haladtunk.

Voltak még ügyfelem és volt partnere között tisztázatlan ügyek, papírmunkák, ezeket meg kellett oldani, például egy nyaraló is képbe került, illetve ajándékozási szerződésről is beszélni kellett. De ennek ellenére az érdeklődő ajánlatott tett. Letétbe helyeztünk egy bizonyos összeget, és megbeszéltük, hogy egy bizonyos dátumig elintéznek minden felmerülő kérdést és problémát.

Itt kezdődtek a gondok. Az ügyfelem nem tudott haladni, mert a volt párja eltűnt, elérhetetlenné vált, gondolkodott, változtatta a véleményét, szinte napról napra. Végül a dolgok odáig jutottak, hogy a foglalót visszaadtuk, és egyelőre megszüntettük az eladási folyamatokat.

Ez másfél hónapja történt, előrelépés az óta sincsen.

Ez egy nagyon nehéz helyzet, ilyen esetben hiába vagy igazán motivált az eladás iránt, sajnos nem csak rajtad múlik a sikeresség.

A kérdés az, egy ilyen esetben érdemes-e belevágni az eladásba, és ha igen, mikor?

Természetesen minden szituáció más és más, ahogyan Annáéknál is később derült ki, hogy a társtulajdonos megnehezítheti a helyzetet, lehet, hogy te sem tudod, mikor áll meg a folyamat. A fontos az – és ez ügyfelemnél is sokkal előnyösebb lett volna –, hogy minden tisztázatlan helyzetet, lehetséges kérdést felmérjünk, és orvosoljunk, mielőtt elkezdenénk értékesíteni.

Ez gyakori esetben sokkal könnyebben megoldható, mint ahogyan elképzeljük. Sokszor pedig sokkal nehezebb, és bonyolultabb, bármennyire is küszködsz. Valakinek egy beszélgetés alatt sikerül minden gubancot simára fésülni, van, akinek hónapokig húzódó eljárásokba torkollik.

Mondhatod, hogy az eladás közben is lesz időd (ki tudja, manapság három nap alatt ki tud futni egy lakás…) intézni ezeket, majd ha meg van az üzlet, belevágsz. Lehetséges, nem mondom, hogy nem az. De mi történik, ha úgy jársz, mint Annáék?

Anna azzal, hogy tisztázatlan körülmények között kezdett el értékesíteni, időt, energiát és pénzt veszített. Elment az ideje a mutatásokra, a pénze a telefonálásra, az energiája a küzdésre és az aggódásra. Stresszes a procedúra miatt, ettől még fáradtabb.

És mindezek mellett, ahogyan elpazarolta az erőforrásait, elvesztett még valamit. A motivációját. Márpedig a motiváció elengedhetetlen a sikeres eladáshoz.

Beszéltünk, és elhagyta a száját a mondat: „Edit, teljesen elment a kedvem az egésztől.”

Te is idáig akarsz jutni?

Megoldani nem fogom tudni a problémáid, de segíteni tudok, ha elhatározod magad.  ☞Keress meg☜ , és adjuk a lakásod!