Te is szereted a töltött káposztát és bármikor szívesen eszel egy finom brassóit?

Én is, nem tagadom, azt viszont felejtsd el, hogy aznap készítesz ilyeneket, amikor épp érdeklődőt vársz a lakásodba!
No, nem azért, mert meg kellene kínálnod egy tál étellel, hanem azért, mert a jó benyomás érdekében a jó levegőről is fontos gondoskodnod.

Lehet, hogy azt gondolod, ez már tényleg mindennek a teteje, de ha tényleg el szeretnéd adni a lakásod, többek között arra is oda kell figyelned, milyen illatok fogadják vevőjelölted.

Emlékszel, korábbi ☞ cikkemben  már meséltem arról, hogyan mutasd be a lakásod?! Említettem, hogy lakásmutatáskor milyen jelentősége van a rendnek és a jó fényeknek, hiszen így az ingatlan minden pozitív tulajdonságát ki lehet emelni. Ahogyan egy jó levegőjű lakásban is sokkal jobban érezzük magunkat, mint a szellőzetlen helyiségekben.

Azt viszont már most verd ki a fejedből, hogy az érdeklődő érkezése előtt telefújod parfümmel és légfrissítővel az előszobát, mert, valljuk be, az sem a legjobb megoldás. Mert, mi van, ha éppen az, amivel elárasztod a levegőt, neked a kedvenced, a vevőjelöltnek viszont az egyik legkellemetlenebb szag, amit valaha érzett.

Íme, néhány hasznos tanács!

  • A találkozás időpontja előtt tárd ki az ablakokat, és szellőztesd át az egész lakást! Nem kell órákig nyitva tartanod, pláne hidegben nem, elég csak egy néhány perces kereszthuzatot csinálnod, hogy felfrissüljön a levegő.
  • Ugye, te is tapasztaltad már, hogy néhány finomság készítése után napokig nem tudtad kikergetni az ételszagot a lakásból? Ha tudod, hogy érkeznek hozzád érdeklődők, készíts inkább szendvicset a családodnak!
  • A füstölőt és az erős illatú illóolajokat is kerüld lakásmutatáskor, mert lehet, hogy ami neked kellemes, az mást zavar.
  • Felejtsd el a légfrissítőt is, amelynek nemcsak az erős illata lehet zavaró, könnyen lehet, hogy látogatód allergiás is ezekre!
  • Még szellőztetés előtt ürítsd ki a szemeteseket, és rögtön vidd is le a tárolóba! Az ajtó elé semmiképp se tedd le, hogy majd később úgyis leviszed! Elképzelhető ugyanis, hogy lesz még egy pár elintéznivalód, mielőtt megérkezik a vevőjelölt, az pedig elég kellemetlen lenne, ha elfelejtenéd, és a bejárat elé gondosan elhelyezett, megpakolt szemeteszsákon kellene átlépnie, hogy bejusson a lakásba…