Hogyan kell egy ingatlan adásvételi szerződést jól megkötni?

Sokan a szerződésnél már hátradőlnek, és azt gondolják, hogy minden a legnagyobb rendben. Az ár megfelelő, a többi pedig megy a maga útján. Pedig még itt is el lehet rontani az értékesítést.

Sajnos rossz hírem van, ez nagyon ritkán ennyire egyszerű. Egy rossz megállapodással akár sarokba is szoríthatod magad az eladásnál.

Szeretnél mindent megtudni a jó hirdetésszövegről, illetve hogy hogyan építsd fel lépésről lépésre a sajátodat? A könyvemben olvashatsz róla!
Amennyiben pedig szeretnéd, profi marketing szövegíró partnereimmel megírjuk helyetted a tökéletes hirdetést és további tanácsokat is adunk. A választás rajtad áll!

Engedd meg, hogy elmeséljek egy nagyon tanulságos történetet, ami tanulságos lehet.

A minap felhívott családunk egyik ismerőse, Helga, hogy képzeljem csak el, úgy néz ki, hogy az egyik ismerőse tett egy szemtelenül jó ajánlatot a lakására. A Vevő barátnője épp most költözik haza Ausztriából és ő venné meg az ingatlant. Az egyetlen kikötése az volt, hogy 3 héten belül át kell adnia a lakást.

Helga nagyon fellelkesült, megállapodtak az álomárban és a Vevő által kért 3 hetes kiköltözésben.

Én is nagyon örültem Neki, hogy Helga ilyen „jó vásárt csinált”, de éreztem, hogy nem azért keres, hogy ezt szimplán elújságolja. Pár kérdést tettem fel neki a szerződés egyéb részleteivel kapcsolatban, mikor kiderült telefonhívásának valódi oka. Kiderült, hogy hiába az álomár, a szerződés feltételei már egyáltalán nem voltak kedvezők.

Sajnos a megállapodásnál hiba csúszott a számításba a kifizetések ütemezése kapcsán. Helga nem számolt azzal, hogy hogyan fog továbbköltözni másik lakásba.

A Vevő 10% foglalót fizetett adásvételi szerződés megkötésekor és a maradék összeget kiköltözéskor, birtokba adással egy időben fizeti majd. Viszont így Helgának nincs pénze kifizetni a másik lakást, hogy oda átköltözhessen.

Így akár átmenetileg utcára is kerülhet, mindezt pedig egy rossz szerződés miatt.

Mi lehet a megoldás?

Ebben a helyzetben vagy a Helga által kiválasztott lakás tulajdonosával kell  – sok esetben lehetetlen – kemény feltételekben megállapodni, hogy foglalót követően beköltözhessen vagy van még egy titkos recept, ami az egyetlen megoldás erre a problémára!

Mi is ez pontosan?

☞ Kérj időpontot ☜ és elmondom, mik azok a speciális szabályok, amelyeket be kell tartani! – Vagy ha már megvan a probléma, hogyan tudod könnyedén megoldani azokat.

Kattints ide és kérd el most az ingyenes tanulmányt, amiből minden megtudhatsz a sikeres ingatlan értékesítésről!