Neked nem az lenne az első dolgod, kedves ingatlaneladó, hogy a kiszemelt lakást lecsekkold a Google Maps-en?

Gondolkodj egy kicsit a vevő fejével! Na, ugye! ☺

De mi van akkor, ha az utca már nem is úgy néz ki ma, mint akkor, amikor a nagy fényképezős „guglis” autó végiggurult rajta néhány évvel ezelőtt?

Biztosan tudod, miről beszélek, hiszen talán már veled is előfordult, hogy a kedvenc éttermedet keresve egy szépségszalonba botlottál. És még meg is dörzsölöd a szemed, hogy jól látsz-e, aztán kiderül: igen, az a kép, amit utoljára ott láttál, már a múlté.

Egyébként valaha megnézted már, hogy milyen felvétel készült a házadról és az utcáról? Abban biztos lehetsz, hogy leendő vevőd első gondolata az lesz, hogy csekkolja, eladó ingatlanod milyen környéken van. Biztos vagyok benne, hogy a helyében te sem tennél másként. De hát logikus is, hiszen ki ne szeretné tudni, hogy van-e például gyógyszertár a sarkon vagy egy jó zöldséges a szomszéd utcában, a kétgyermekes szülők pedig biztosan rögtön azért barangolnák végig az utcatérképet, hogy megnézzék, van-e legalább egy zsebkendőnyi zöldterület vagy játszótér a környéken.

Nem mindegy tehát, hogy milyen képet lát az utcáról a leendő vevő, mint ahogyan az sem, hogy milyen a ház, amelyben keresi otthonát. Elképzelhető, hogy a térképen még alá van dúcolva az épület, és ki sem látszik az állványok alól. Ekkor már sejtheti, hogy felújítják a házat, de azt nem tudhatja, mikori a fotó. És ha a látottak alapján azt gondolja, éppen most újítják, akkor, ha választhat, inkább tovább is áll, hiszen nem szívesen nehezítené meg az amúgy sem túl egyszerű költözést, zsákokkal és megpakolt dobozokkal a kezében még egy kis festékesdobozok közötti bukdácsolással.

Száz szónak is egy a vége: előzd meg a vevőt, és légy te az, aki friss képet mutatsz lakókörnyezetedről! No, ezt persze a Google Maps-en nem tudod frissíteni, viszont ne feledd, hogy ingatlanhirdetésed az utcáról és a házról készített fotókkal is színesítheted!

És ha már a képeknél tartunk: szeretnéd hirdetésedben a lehető legszemléletesebben bemutatni eladó ingatlanod?

☞ Íme, 6+1 tipp lakásod fotózásához! ☜