A lakáseladás fenekestül felforgatja az ember életét. Az egésznek azonban nem kell végletekig menően szörnyűnek lennie. Olvass tovább tippjeimért, amik élhetőbbé teszik a napjaid, és nem kell, hogy minden megálljon, csak mert belevágtál az értékesítésbe!

Az egyik igen nagy feladat, amely a mindennapi életedet befolyásolja, az a lakásmutatás. Idegen emberek trappolnak végig a hálószobádon, kukkantanak be a fürdőszobádba. Alapvetően szeretnél rájuk jó benyomást tenni, hogy rögtön letegyék a (természetesen fényesre suvickolt) asztalodra a pénzt. Másrészt nem szeretnél se igénytelennek, se rendetlennek látszani. Ha lenne egy kutatás, az biztosan azt mutatná ki, hogy az emberek a lakáseladás során takarítanak a legalaposabban életükben.

Szóval az egész család katonás rendben él, mindennap ötször porszívózol, hátha hív valaki, hogy jönne és nézne. Érthető, de nem kell, hogy egy kisebbfajta sebészi beavatkozást is el merjenek végezni a lakásodban, mert annyira higiénikus.

Készültem neked néhány tippel, amik segítenek, hogy ne változz egy vérmes takarítógéppé!

 1. Száradás után pakold ez az edényeket
  Az egész konyha sokkal rendezettebbnek tűnik, ha rögtön elpakolod az edényeket száradás után, és nem pedig onnan veszed ki rögtön a tisztákat. Veled is előfordul, hogy napokig csak „újratöltöd” az edényekkel a csöpögetőt? Ha mindent a helyére raksz, sokkal nagyobb lesz a rend.
 2. Szerezz be nagy tárolókat a gyerekjátékoknak
  Ha gyakorló szülő vagy, ez biztosan nem a spanyolviasz. Ha eddig mégsem tetted volna, szerezz be a gyermekeid játékainak nagy kosarakat, dobozokat. Hamar bele lehet dobálni mindent, és kész is a rend!
 3. Újíts be egy nagy ágytakarót!
  Vásárolj a hálóba egy új, nagy ágytakarót. Elég gyorsan rádobni az ágyra, és máris sokkal szebbnek néz ki. És te is örülsz majd neki! ?
 4. Illatfelhő
  Írtam már neked a ☞szellőztetés☜ fontosságáról, és úgy tartom, sokkal jobb, ha tiszta, friss levegő van a lakásban, mintha kifújnál egy teljes drogériát. Viszont igen hasznos kis készüléknek tartom az előre időzíthető illatosítókat, amelyek bizonyos időközönként kellemes illatot permeteznek a levegőbe! Szerezz be ilyet, és nem kell aggódnod semmilyen kellemetlen szag miatt!
 5. Határozz meg fix időpontokat!
  Akár egyedül, akár ingatlanközvetítő közreműködésével adod el a lakásod, érdemes fix időpontokat, időintervallumokat meghatározni, amikor mutatjátok a lakást. Így nem borul fel mindenki élete és napirendje. Válaszd úgy ki ezeket az alkalmakat, hogy legyen előtte időd kicsit rendbe hozni a kecót!
 6. Tartsd magad hozzá!
  Az egyik legfontosabb: ha már eldöntöttem, mely napok lesznek a „mutatós napok”, akkor tarts ki emellett. Annak semmi értelme, hogy hirtelen felindulásból mutass, csak mert a vevő akkor ér rá. Az, aki igazán meg akarja nézni a lakásod, és a vásárláshoz is elkötelezett, rá fog érni az általad megadott időpontban is!

Jó lenne, ha neked csak a csetres elpakolása maradna, és minden mással foglalkoznod sem kéne? Segíthetek! ☞Írj nekem☜, és eladom a lakásod!