Hogyan kereshet neked milliókat az ingatlanközvetítőd?

Meglepődtél a címen, ugye?
Hiszen az ingatlanosokról az a hír járja, hogy viszik a pénzt, nem hozzák.
Pedig a jól megválasztott ingatlanközvetítő akár milliókat kereshet neked!

Velem már többször előfordult ilyen. Emlékszel például ☞ Annára, a legfiatalabb ügyfelemre?
Ő az, aki ifjú kora ellenére igencsak bölcsnek bizonyult: 18 évesen jobban tudta, mit akar, mint a legtöbb felnőtt.
El akarta adni az ingatlant.

Minél gyorsabban, minél egyszerűbben, minél jobb pénzért, hiszen ettől az adásvételtől éppen a továbbtanulása függött.

Anna tudta, hogy az ingatlanra régóta fáj a szomszéd foga, mégsem őt kereste meg egyből, hanem engem.

Jó stratégiai érzékkel előbb elkészítettem az ingatlan vonzó portfólióját, meghirdettem azokon a csatornákon, ahol tudtam, hogy ráharap a célcsoport, majd ezután felkerestem a szomszédot is.

Éppen úton voltam felé a megbeszélt találkozóra, amikor csörgött a telefonom: egy külföldi férfi közölte, hogy ő szeretné megvásárolni az ingatlant, mert Magyarországra fog költözni. ez a ház éppen megfelelne az igényeinek.

A szomszédhoz érkezve egyből elmondtam, hogy van egy vevőjelöltünk, aki most azonnal kifizetné az ingatlan teljes vételárát, ám csak 10 év múlva szeretne beköltözni.

– A másik vevő miért csak 10 év múlva költözik? – kérdezte.

– 10 év múlva vonul nyugdíjba, akkor jön Magyarországra – feleltem az igazságnak megfelelően.

– Ez azt jelenti, hogy a ház még 10 évig lakatlan lesz?

– Valószínűleg igen.

– Nézze, ez a ház már évek óta üres, láthatja, hogy a kertet felverte a gaz és borzasztó rendetlen. Évek óta ezt kell látnom, valahányszor kinézek az ablakon. Ha még 10 évig így marad, az rontja az én ingatlanom értékét is, ráadásul attól félek, hogy szeméttelepnek nézik az emberek, vagy esetleg beköltöznek a hajléktalanok. Őszinte leszek, nem akarok ilyen szomszédságot. Mennyit ígért a külföldi jelentkező?

– X millió forintot, amit rövid határidőn belül ki is fizetne.

– Mondjon neki nemet! X+Y milliót adok az ingatlanért, ha azonnal leveszi a hirdetést, és megkezdhetem a kitakaríttatását. Nem bírom már ezt a szemétdombot a szomszédban.

Mondanom sem kell, hogy az üzlet megköttetett, az új tulajdonosnak pedig azóta egy gyönyörű, rendezett kert tárul a szeme elé minden reggel, amikor kinéz az ablakon.

A történetnek két tanulsága is van:

  1. A bölcsesség nem korfüggő: a 18 éves Anna pár perc alatt rájött, hogy jobban jár, ha profira bízza a nagyértékű ingatlan eladását.
  2. Egy igazi ingatlanközvetítő lehet, hogy sokba kerül, de még többet kereshet neked!
Hogyan válassz a sok ingatlanos közül olyat, aki tényleg mindent megtesz azért, hogy ingatlanodat a lehető leghamarabb, legjobb feltételek mellett add el?
Kattints ide és olvasd el a ☞ „Hogyan válaszd ki a profi ingatlanközvetítőt?” ☜ című cikkemet, ami segíthet neked ebben!