„Ingatlanosok kíméljenek!”, „Lakás eladó: csak magánszemélyeknek” – írják bele sokan hirdetéseikbe. És betartják ezt az ingatlanosok? Sajnos sokan vannak, akik nem.

Hogyan érheted el, hogy ne hívogassanak olyan ingatlanosok, akik nem fogadják el a NEMet?

Az ingatlanos szakmában nem mindenki olyan becsületes, mint én! ☺ Szeretném, ha egy ☞ tökéletes világban élnénk, ahol minden ingatlanközvetítő tökéletesen etikus lenne, de erre a tökéletes világra egyelőre várnunk kell – és várakozás közben sajnos sok kellemetlenség érhet bennünket.

Például, ha meghirdeted a lakásod, akkor biztos lehetsz benne, hogy bármennyire körbebástyáztad magad a hiéna ingatlanözvetítők ellen, ők megtalálnak, és értékes perceket rabolnak el az életedből azzal, hogy csakazértis felhívnak, és megpróbálnak meggyőzni arról, hogy változtasd meg az álláspontod.

Szerencsére van egy tuti tippem, hogyan kerülheted el őket, hogyan zárhatod ki életedből a megbízhatatlan ingatlanosokat, és hogyan lehet a lakáseladás folyamata számodra egy nyugalmas, kényelmes, már-már zen-szerű élmény.

Az ingatlanosok elhárításának tuti tippje: bízz meg egy ingatlanközvetítőt, méghozzá kizárólagos szerződéssel!

Ne olyat, aki a kérésedre fittyet hányva zaklat, az ilyen sajnos később sem lesz becsületes.
Keress inkább te magad egy tapasztalt ingatlanközvetítőt, aki leveszi a válladról a lakáseladás összes nyűgjét, és megvéd téged a kollégáitól.

Miért jó, ha megbízol egy ingatlanközvetítőt?

  • A hirdetések mellett megjelenik, hogy ezt egy ingatlanközvetítő töltötte fel – és a hiénáknak máris elmegy a kedvük a telefonálgatástól.
  • Ha mégis van egy tuti vevőjük (elvégre a jeti létezését sem zárhatjuk ki teljesen), akkor is az ingatlanközvetítőt hívogatják, nem téged.
  • Sőt: minden érdeklődő az ingatlanosnál csörög. Nem kell egész nap a telefonon lógnod és folyamatosan ugyanazokra a kérdésekre válaszolnod, te már csak az előszűrt, komoly vevőjelöltekkel találkozol.
  • Az ingatlanközvetítő ☞ együttműködhet más ingatlanosokkal, ☜  így megtöbbszörözheti azoknak a számát, akikhez eljut a hirdetésed, és nagyobb eséllyel talál neked vevőt. Ez az együttműködés nem kerül neked semmibe.
  • Az ingatlanközvetítő választja ki, hogy melyik ingatlanossal fog együttműködni. Szakmai tapasztalatának köszönhetően valószínűleg ismer más, megbízható szakembereket, és nem azt választja, amelyik a legtöbbször hívogatja, a leghangosabban beszél és a legagresszívebben nyomul, hogy „engem válassz”.
  • Az ingatlanközvetítő oroszlánként harcol majd az érdekeidért az adásvétel megkötésekor.

    Emlékszel még ☞ Helga esetére ☜? Fantasztikus ajánlatot kapott a lakására, mégis majdnem az utcára került, mert nem volt mellette senki, aki felhívta volna a figyelmét a szerződés apró problémáira. Ez egy újabb jó ok arra, hogy szakértői segítséget kérj, amikor a legnagyobb vagyontárgyad, a lakásod sorsa forog kockán.

  • Az ingatlanközvetítő még pénzt is kereshet neked! Így történt ez ☞ Annával ☜ is, az eddigi legfiatalabb ügyfelemmel, aki több millió forintot keresett azzal, hogy meg sem próbálta egyedül eladni az ingatlanát: engem bízott meg az értékesítéssel, én több pénzért adtam el a lakást, mint amit eredetileg megbeszéltünk.

Hogyan válassz olyan ingatlanközvetítőt, aki megfelel a fenti kritériumoknak, és valóban megvéd a kevésbé becsületes kollégáitól?
Első lépésben ☞ olvasd el ezt a cikket az ingatlanközvetítő választás tízparancsolatáról, és csak olyan ingatlanszakértővel köss szerződést, aki átmegy ezen a tízpróbán!