Ha árulod a lakásodat, bizonyára átböngészted már a konkurens hirdetéseket – azaz azokat az ingatlanokat, amelyek a tiédhez hasonló paraméterekkel kerültek piacra. Talán úgy érzed, hogy nagy a verseny, és esélyed sincs a számtalan hasonló lakás között.

De van egy jó hírem! A te lakásod is lehet nyerő, ha teszel érte! Törekedj a legjobbra, ne elégedj meg az átlagossal, és kiemelkedhetsz a tömegből! Mutatom, hogyan!

 1. Építsd fel tudatosan már a kezdetektől!
  Legyen meg az elhatározás, hogy igenis el akarod adni a lakást, és céltudatosan tervezd meg, mit fogsz tenni ennek érdekében! Az, hogy most ezt a blogot olvasod, máris egy hatalmas előrelépés, hiszen itt minden segítséget megtalálsz, hogy te legyél a legprofibb eladó. ? Akarj a legjobb lenni, és ne sajnáld az időt egy kis önképzésre ennek érdekében. Olvass, tanulj minél többet a profi eladásról. Mérd fel a lakásodat, a környéket, határozd meg a célcsoportodat, és vágj bele magabiztosan az eladásba!
 2. Tégy meg mindent a profi hirdetésért!
  Minőségi képek, feliratozott, méretarányos alaprajz, ütős szöveg, pontos adatok… Sokat írtam már a profi hirdetésekről, például itt. Most nem részletezem ennek fontosságát, de ha megvan a vevőcsalogató hirdetés, az már fél siker!
 3. Kommunikálj ügyesen az érdeklődőkkel!
  Ha a hirdetést a leírtak szerint készítetted el, bizonyára sokan keresnek már a lakás miatt. A velük való kommunikáció gyakorlatilag egy külön művészeti ágként is felfogható, de azért ne ijedj meg! ? Fontos ráérezned az érdeklődő habitusára, és ehhez alkalmazkodva beszélni vele. Miért? Ugye te is jobban megbízol valakiben, akiről azt érzed, hogy olyan, mint te?! Na ugye… Nem lesz ezzel másképp az érdeklődőd sem. Szívesebben köt veled üzletet, ha szimpatikus vagy neki. Ha beszédesebb típus emberhez van szerencséd, talán mogorvának fog gondolni, ha te szűkszavú maradsz, és ugyanez fordítva is igaz. Egy visszafogott ember zavarban lesz egy cserfes eladó társaságában, ez pedig rányomja majd a bélyegét a közös üzletre. Légy tehát kedves, nyitott és alkalmazkodó!
 4. Készülj fel alaposan a mutatásokra!
  A hirdetésekhez hasonlóan erről is volt már szó a blogon, például itt.
  Emellett a kommunikáció fontosságára itt is érdemes hangsúlyt fektetni, főleg az első személyes találkozás alkalmával. Válaszolj a vevő minden kérdésére készségesen, de semmiképp ne beszélj feleslegesen, inkább hagyd, hogy a saját tempójában ismerkedjen meg a lakással.
 5. Bízz magadban!
  Ha a pontokon végighaladva mindent jól csináltál, akkor nincs miért aggódnod, hiszen te mindent megtettél. A profizmusod valószínűleg emlékezetes nyomot hagyott az érdeklődőben, és hamarosan újra fog keresni! Természetesen előfordulhat, hogy egy másik lakásba szeret bele, nem garantálom, hogy elsőre megleled a vevődet. De biztos lehetsz benne, hogy nem rajtad múlt a dolog, és hamarosan rád talál a tuti vevő!

Ha pedig ez az egész túl bonyolultnak, időigényesnek tűnik számodra, akkor ☞keress fel☜, hogy levehessem a válladról a terhet!