Megcsörren a telefon: egy idegen hang szól bele. „Jó napot kívánok, XY vagyok, és szeretném megnézni a hirdetésben látott lakást. Holnap délelőtt jó lenne Önnek?”

A fejedben átsuhan a gondolat: végül is le tudod mondani a családi kirándulást, vagy ki tudsz venni egy szabad délelőttöt.

Mindent alárendelsz a Vevőnek!

Boldogan igent mondasz.
Másnap délelőtt a Vevő ott áll az ajtóban. Mit teszel?

Olvass tovább és elárulom, hogyan mutasd be a lakásodat!

Ha szeretnéd, hogy a nagybetűs Vevő ne csak egy jelölt legyen, hanem tényleg megvegye a lakásodat, akkor egy kicsit vissza kell mennünk az időben, egészen a telefonhívásig. Pontosabban addig a pillanatig, amíg minden programodat lemondva igent mondtál a másnap délelőtti látogatásra.

NE TEDD!

Pontosabban csak akkor tedd, ha a lakásodat délelőttönként éri a legtöbb napfény, ugyanis ekkor érvényesülnek a legjobban a terek, ekkor a legvonzóbb a környék. Ha másnap délelőtt borús idő várható, ha betegek a gyerekek, és egy percre sem tudsz mellőlük elmozdulni, vagy ha a szomszédban éppen lakásfelújítás zajlik, akkor finoman próbáld egy másik – nem túl távoli – időpontra terelni az érdeklődőt.

Ha megvan az időpont, akkor jöhet a nagytakarítás; emlékszel a fotós cikkben írt rendrakási tippjeimre? Ezek most is érvényesek: lehetőleg pakolj el minden személyes tárgyat, legyen makulátlan rend az otthonodban, és a te stílusod helyett próbálj inkább teret hagyni a Vevő (jelölt) fantáziájának!

Próbáld úgy szervezni, hogy a látogatás időpontjában csak az Eladó(k) és a Vevő(k) legyenek jelen; ha lehet, „szabadulj meg” a gyerekektől, kérj meg valakit, hogy vigyázzon egy picit a kutyádra: a nyüzsgés, a zaj elvonja a Vevő figyelmét, és sokan nem szeretik a háziállatokat a lakásban.

Amikor megérkezik a jelölt…

  • Belép az ajtón, udvariasan bemutatkoztok egymásnak. Jobb, ha tudod, hogy nem illik megkérni, hogy vegye le a cipőjét: a legprofibb megoldás, ha felkínálsz neki egy pár cipőzsákot, így a lakást sem piszkolja össze, de kényelmetlenül sem fogja érezni magát.
  • Ne beszélj feleslegesen, hagyd, hogy ő kérdezzen! Tudom, hogy neked a szívügyed ez a lakás, hogy minden repedés történetét ismered és ódákat tudnál zengeni az előnyeiről (és hátrányairól). De könnyen lehet, hogy ami neked jó tulajdonság, az a vevőnek kellemetlenség. Lehet, hogy te jóban vagy a szomszéddal, és örülsz neki, hogy ilyen csacsogós hölgy lakik melletted, ő viszont ragaszkodik a privát szférájához.
    Nyugodj meg, ha valamire kíváncsi, meg fogja kérdezni.
  • Hagyd, hogy nyugodtan nézelődjön a lakásban, hagyd, hogy saját tempójában járja végig a helyiségeket. Természetesen tartsd szem előtt, hogy ő egy idegen, figyelj oda rá, de próbálj a háttérben maradni és magára hagyni a gondolataival. Ne felejtsd: ha információra van szüksége, meg fogja kérdezni.

És ha mindent megnézett, és minden tetszett neki, akkor ne felejtsd el elkérni az elérhetőségeit, beszéljétek meg, hogyan tovább, ki fog keresni kit, mennyi idő múlva, mi lesz a következő lépés.
Fontos, hogy az első látogatáskor még ne menj bele áralkuba, hiszen a folyamatnak még csak az elején jártok! Hagyd, hogy érlelődjön mindkettőtökben az első találkozás…

VAGY…

☞ Bízz meg egy profi ingatlanosközvetítőt lakásod értékesítésével, ☜ aki ezekre (és még ezer másra) odafigyel helyetted, aki lakásodat és téged is felkészít az első randira! ☺