Számtalan akadállyal találja szemben magát az ember, ha arra a végső elhatározásra jut, hogy eladja a lakását. Már eleve a költözés gondolata, új otthon keresése és az értékesítés menetének megtervezése is pont elég nehéz feladat, de a legnagyobb fejtörést mégis az ingatlan értékének meghatározása adja.

Nagyon nehéz behatárolni, hogy mégis mik azok a tényezők, amik befolyásolják az ingatlan árát. Kétségtelen, hogy a lakás paraméterei, az épület kora, a legutóbbi felújítás időpontja, a környék tisztasága és rendezettsége képesek le és felértékelni a lakásunk értékét. De ennyi adat még önmagában mindig édeskevés ahhoz, hogy pontos és reális értéket kapjunk.

Hiszen ott vannak azok a rejtett tényezők, amik igaz nincsenek szem előtt, mégis feltétlenül figyelembe kell venni őket. Ilyenek például a lakáspiac folyamatos változásai.

Annyiért adom, amennyiért más is

Sok ember gondolja azt, tévesen, hogy az ingatlanpiac helyzetének felmérésére a legalkalmasabb eszköz az internet. Hiszen mindenki ismeri a mondást: „Google a barátod”. Ilyen esetekben viszont nem feltétlenül az a legjobb megoldás, ha a jó öreg kereső rendszerünkhöz fordulunk segítségért.

Ha beírod a saját lakásod paramétereit, biztos lehetsz benne, hogy találsz elegendő, hasonló környéken lévő hirdetést, amik első pillantásra jó alapként szolgálhatnak az értékbecsléshez. Hiszen a legideálisabb módszer az, ha Te is annyiért próbálod meg értékesíteni a saját ingatlanod, mint a vetélytársaid. Nos, el kell, hogy keserítselek, mert ez egyáltalán nem igaz!

Rossz példát követsz

Nincs semmiféle garancia arra, hogy az útmutatóként használt hirdetés gazdája a megfelelő árat lőtte be a saját lakásának az értékbecslésekor. De ha mégis így volna, attól még koránt sem biztos, hogy ez az ár a Te ingatlanodra is ugyan úgy érvényes. Hiszen lehet, hogy az ő lakása épp most esett át egy teljes körű, alapos felújításon, ami nagyban megemelheti a lakás értékét. Vagy sokkal kedveltebb, a tájolása, az elosztása annak a lakásnak.

De mindez fordítva  is igaz, így lehet, hogy a lakásodat egy sokkal rosszabb paraméterekkel rendelkező ingatlanhoz hasonlítgatva alulárazod. Márpedig egy rosszul beárazott ingatlannal nem csak milliókat bukhatsz el, de akár könnyen a nyakadon is maradhat az eladásra váró lakásod.

Szeretnéd tudni, hogy mi az a reális ár, amivel meghirdetheted a lakásodat? Az ingyenes piaci ármeghatározás csomagunk pont eben segít Neked. Azt szeretnénk, ha lakástulajdonosként a legtöbbet tudnád kihozni az eladásból!

Kattints ide és kérd most az ingyenes piaci ármeghatározás csomagunkat!

Annyiért, amennyire szükségem van

Ha valaki arra a végső elhatározásra jut, hogy eladja a lakását, értelemszerűen új otthonra lesz szüksége. Ilyenkor általában a legtöbb ember azzal számol, hogy az eladott lakásból befolyó összeggel fogja majd a következő otthonát finanszírozni.

Ez önmagában nem is okoz semmilyen problémát, viszont előfordulhat, hogy a jövendőbeli lakáshoz szükséges összeg és a meglévő ingatlan ára korántsem fedik egymást.

Süket fülekre találsz

Az interneten meghirdetett lakások egyik nagy előnye, hogy a vevők könnyedén válogathatnak a saját igényeiknek megfelelő ajánlatok között. Ma már szinte minden hirdető portálba építettek be olyan keresőmotorokat, amibe elég csak beírni a paramétereket, illetve a vásárlásra szánt összeget.

Ez a módszer a vevőknek nagyon kedvező, de az eladóknak, főleg azoknak, akik rosszul árazták be az ingatlanjaikat, óriási hátrányt jelent. Hiszen így nem talál rá a hirdetésre a megfelelő célközönség.

Csak, hogy egy egyszerű példával éljünk: Azok a vevők, akik hajlandóak lennének ekkora összegeket adni, valószínűleg sokkal nagyobb igényekkel is indulnak neki a keresésnek, mint amit a Te ingatlanod nyújtani tud, így ki sem dobja a kereső nekik a te hirdetésed. De azokhoz sem jut el, akiknek viszont megfelelő otthon lehetne a Te lakásod, hiszen jóval alacsonyabb összegeket adnak meg a keresés során.

Tehát a legelső kérdés, amit érdemes feltenni magadnak, ha már jó ideje egy vevő sem dugta feléd az orrát és sehogy sem sikerült tovább adnod az ingatlanodon: vajon tényleg a megfelelő áron hirdeted az ingatlanodat?

Hova fordulj segítségért?

Mi hát a legjobb megoldás, ha az ingatlan értékének felbecsléséről van szó? Ha szeretnél pontos és reális árat kitűzni lakásodra, ami az ingatlanpiacon is megállja a helyét, akkor a legjobb, ha szakértőhöz fordulsz ebben a kérdésben.

Ha úgy érzed további segítségre lenne szükséged az egyik legértékesebb vagyontárgyad eladásában, fordulj hozzánk bátran!