Ingatlanközvetítőként nagyon sok emberrel beszélgetek, és tapasztalt szakmabeliként néha azt hiszem, hogy engem már nem lehet meglepni. Ám a napokban feltűnt Éva, aki úgy kezdte a beszélgetést:

„Már 10 éve árulom a lakást, és elegem van!” 10 éve? Miért nem sikerült 10 év alatt eladni?

Olvass tovább, válasz a cikkben!

Persze találkoztam már én is olyan lakással, amit sokáig hirdettek, sikertelenül. A 10 év ugyan rekord-hosszúságúnak számít, de az 1-2-5 éves eladási kísérletek sajnos nem ritkák. Meglepődnél, ha elárulnám, mennyien hirdetik lakásukat évekig!

Szeretnél mindent megtudni a jó hirdetésszövegről, illetve hogy hogyan építsd fel lépésről lépésre a sajátodat? A könyvemben olvashatsz róla!
Amennyiben pedig szeretnéd, profi marketing szövegíró partnereimmel megírjuk helyetted a tökéletes hirdetést és további tanácsokat is adunk. A választás rajtad áll!

A maratoni lakáseladások forgatókönyve általában így fest:

  1. A család azon gondolkodik, hogy ideje eladni a lakást. Megálmodják az árat, amit szeretnének érte kapni, összedobnak egy hirdetést és felteszik a megfelelő felületekre.
  2. Hosszabb idő telik el és még mindig nincs vevő. Csökkentenek az áron.
  3. Megint eltelik egy hosszabb idő, és senki sem jelentkezik. Időközben a lakás már felújításra szorul, úgy döntenek, hogy szüneteltetik a hirdetést, rendbe hozzák az ingatlant, majd utána folytatják az eladási kísérletet.
  4. Felújítják a lakást. Újra megemelik az árat, hiszen teljesen tip-top állapotban van.
  5. Megint nincs érdemi vevő. Megint lejjebb viszik az árat egy kicsit.
  6. Még mindig sehol senki. Közben évek teltek el a felújítás óta… Már nem olyan szép a lakás, így megint csökkentenek az áron.
  7. Megbíznak egy ingatlanost. Sajnos rosszul választanak, az illető ingatlanos sem hoz vevőket.
  8. A fenti lépések ismétlése tetszés szerinti sorrendben, a végtelenségig…

☞ Itt már írtam ☜ egy másik, hasonló történetről: bár a sztoriban szereplő családnak is igencsak elhúzódott a dolog, amíg rá nem találtak a titokra: az ingatlaneladás 0. lépésére.

Tudod, mi ez a titok?

A DÖNTÉS.

Amíg csak kísérletezgetsz, amíg csak hirdetgeted, addig szinte biztos, hogy nem tudod eladni a lakásodat.
Ahhoz, hogy eladd, az kell, hogy AKARD eladni!

Nem, ez most nem ilyen ezoterikus dolog, hogy csak akarnod kell, és akkor majd bevonzod a vevőt. A lakáseladás ennél tudományosabb alapokon nyugszik.
A dolog nyitja is jóval egyszerűbb: ha igazán AKAROD eladni a lakásodat, akkor MINDENT megteszel azért, hogy ez sikerüljön.
Nem csak hirdetgeted, hanem minden felületre felteszed a hirdetést, ahol csak lakást keresnek az emberek.
Nem hasraütésszerűen állapítod meg az árát, hanem minden szempontot figyelembe véve, tudományos módszerekkel határozod meg azt az összeget, amiért elvihetik.
Nem azt az ingatlanost bízod meg, aki leghangosabban kiabálja, hogy „engem válassz!”, hanem azt, akinek meg vagy győződve a szakértelméről, és garantálja, hogy el is adja a lakást.

Ha már eldöntötted, hogy igazán el AKAROD adni, ne habozz: olvasd el ☞ A sikeres lakáseladás kézikönyvét, ☜ amiben megtanítom neked, hogyan értékesítsd ingatlanod akár 3 hónapon belül!