A lakásmutatás művészet, és bár lehet, hogy nem sikerül annyira jól, de elkel a lakás. De ezt nem érdemes kockáztatni! Hogyan tudod teljességgel elrontani?

FIGYELEM! Ha még nincs meg a 0. lépés, vagy valamiért mégsem szeretnéd eladni, kövesd minden lépésünket! Vedd ezt szó szerint, és tekintsd szentírásnak!

Ha mégis szeretnéd eladni, akkor tessék, nevess egy jót! Jó szórakozást!

 1. Ne takaríts!
  Lehetőleg ne rakj rendet és ne is takaríts! A legjobb, ha az ágy vetetlen, a mosogatással vársz majd holnapig, és mondjuk a hétvégi filmezés csipszmaradványai a kanapéba vannak ragadva. Plusz pont, ha a gyerek játékait direkt láb alá rakod!
 2. Állj át a sötét oldalra!
  Az ablakmosás ugye szóba se kerül. Ha teheted, szervezd a mutatást estére, amikor már semmilyen fény nem tud beesni az ablakon. Ha igazán rosszul szeretnéd csinálni, húzd le a redőnyöket is!
 3. Ismertesd a menüt!
  Ha lehet, akkor a mutatás előtt állj neki főzni, lehetőleg valamilyen paprikás ételt! Semmiképp se szellőztess, a mutatás napján már ne nyiss ablakot, egyébként se!
 4. Izzaszd meg a vevőt!
  Ha télen adsz el, tekerd fel a fűtést, de ne adj lehetőséget a vevőnek levenni a kabátját. Hozd kellemetlen helyzetbe, biztosan nem fog vásárolni! Ha nyáron adsz el, kerüld a légkondi és a ventilátor használatát!
 5. Kérd meg, hogy vegye le a cipőjét!
  Idegen helyen senki sem szereti levenni a cipőjét, szóval ezzel igazán sokat teszel azért, hogy rosszul érezze magát az érdeklődő. Csak tanuld meg: hiába tetszik valakinek a lakás, sokszor nem vásárol ott, ahol valamilyen kellemetlen dolog történt vele!
 6. Tapadj rá!
  Az egyik legrosszabb, amit tehetsz, ha teljes mértékben rátapadsz az érdeklődőre, miközben körbenéz a lakásban. Éreztesd vele, hogy figyeled őt, nem fogja tudni elemelni a nagymamád nippjét a dohányzó asztalról!
 7. Be ne álljon a szád!
  Beszélj folyamatosan, mesélj vicces történeteket a lakás minden pontján, valamilyen családi sztorit, amely az adott helyiségről eszedbe jut.
 8. Szervezz családi kerekasztalt!
  Minél többen jönnek, annál jobb! Csücsüljön az egész család a nappaliban. Ha igazán profin szeretnéd csinálni, bemutatsz mindenkit az érdeklődőnek, a rokoni szálak pontos prezentálásával.
  Bónusz: mutass képeket is!

Na, mit gondolsz? Menni fog a NEM eladás?

A viccet félre téve, ha tényleg szeretnéd eladni a lakásod, itt egy cikkem ☜  a lakásmutatás fortélyairól. Fontos, hogy tudd, a mutatás kiemelkedő pontja az eladásnak, nagyon sok múlik, és nem csak az számít, hogy mennyire tetszik a lakásod. Ez egy érzelmi döntés az érdeklődő részéről, éppen ezért ha valamiért kellemetlenül érzi magát, akár olyan dolog is, aminek semmi köze a lakás kondíciójához, akkor már nem biztos, hogy téged választ.

Ha szeretnéd, hogy az összes érdeklődő profi bánásmódban részesüljön, ☞ írj nekem ☜ és minden lakásmutatásod a nagykönyvbe illő lesz!