Talán túlzás nélkül állítható, hogy az egyik leginkább sztereotipizált szakma az ingatlanos. Már maga a szó is nagyon sok értelemmel és jelentéssel van felruházva a köznyelvben.

Összeszedtem azokat a sztereotípiákat, amelyekkel a legtöbbet illetik a szakma tagjait. Sajnos, sokszor nem alaptalanul…

 1. Az ingatlanos drága
  Na, igen, ha az ingatlanközvetítő kizárólag a hirdetéseidet adja fel, és még felhívni is neked kell, akkor nincs mit szépíteni: drága. Senki nem akar százezreket fizetni azért, hogy egy oldalra feltöltsék a lakása képeit. Szerintem egy ilyen ember nem is hívhatja magát szakmabelinek… Ha kíváncsi vagy, mikor nem drága az ingatlanközvetítő, azaz mit kéne kapnod a pénzedért, olvasd el ezt a ☞bejegyzésemet☜.
 2. Nem csinál semmit
  Van az a fajta tévhit, hogy az ingatlan tanácsadó kizárólag ül a telefonja mellett, ha csörög és kész. A lakás eladva. Nem mondom én, sokszor van az a lutri… De erre nem alapozik egyetlen egy becsületes kolléga sem. A munkánk, ha igazán komolyan vesszük, sokkal, de sokkal többet jelent hirdetések rendezésénél és telefonálásnál.
 3. Hazudik
  „Hazug ingatlanost előbb utolérik, mint a sánta kutyát.” Ja, nem, ez nem így van… Sajnos be kell vallani: sok értékesítő hazudja magát magánszemélynek, hazudja, hogy tuti vevője van. Nehéz lenne megmondani, mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás? Biztos van olyan ingatlanokkal foglalkozó, aki úgy érzi, a körülmények kényszerítették rá erre a viselkedésre… Szerintem persze, ez nem kifogás. Szerintem korrekt munkával többet el lehet érni!
 4. Sosem pontos
  Vagyis mindig késik. Nekem ez olyan hihetetlen! Minden ingatlanosnak elromlott volna az órája? Szerintem ez egyébként emberi tulajdonság, vagy épp egy szerencsétlen véletlen eredménye. Az biztos, hogy nem felvételi követelmény a késés.
 5. Nem ismeri az ingatlant
  Hogyan lehet árulni valamit úgy, hogy nem ismered a portékádat? Sajnos valóban előfordul, hogy a „szakértő” nincs felkészülve a lakásból, amelynek eladásával megbízták… Ez nagyon sok felesleges és váratlan problémát szülhet. Például, ha az adásvételi aláírásakor derül ki, hogy mégsem tehermentes az ingatlan.
 6. Csak a pénz érdekli
  És azért mindent megtesz. Sürgeti az eladást. Sem a vevő, sem pedig az eladó oldalán nem áll, a fontos számára, hogy felmarkolja a dohányt, és elmenjen nyaralni.
 7. Megbízhatatlan
  Ez valójában az összes tulajdonság összegzése. A legtöbb ember szerint egy ingatlanközvetítő szerződést köt, majd eltűnik, nem hív, átver és csak a saját érdekében cselekszik.

A helyzet az, hogy vannak olyan emberek, olyan ingatlanosok, akikre valóban igazak ezek az állítások. Vannak olyanok, akik lelkiismeret-furdalás nélkül verik át a tulajdonosokat, és valóban csak saját zsebük megtömése a céljuk, nem pedig az eladó és vevő megsegítése.

Gyere és ☞szerződj velem☜, mert az én célom a te sikered és boldogságod!