Mostantól régi és jelenlegi ügyfeleimmel is olvashatsz interjúkat arról, hogyan élték, élik meg a lakáseladást, miért döntöttek úgy, hogy ingatlan tanácsadóval dolgoznak együtt.

Remélem, a segítségedre lesz abban, hogy könnyebben hozd meg a lakáseladással kapcsolatos döntéseid. Első interjúnkban egy tavalyi ügyfelemet, Viszlai Anitát kérdeztem.

Szeretnél mindent megtudni a jó hirdetésszövegről, illetve hogy hogyan építsd fel lépésről lépésre a sajátodat? A könyvemben olvashatsz róla!
Amennyiben pedig szeretnéd, profi marketing szövegíró partnereimmel megírjuk helyetted a tökéletes hirdetést és további tanácsokat is adunk. A választás rajtad áll!

Ki vagy te, mit érdemes rólad tudnunk?

A férjemmel és a kislányommal élek együtt, jelenleg projektmenedzserként dolgozom. A lakáseladás ideje alatt kerültem az új munkahelyemre, ami extra energiákat igényelt, ráadásul a kislányunk akkor került óvodába is, ami szintén egy nagy változás volt az életünkben. Fontos számomra az egészség, étkezésben és mozgásban is, szabadidőmben fotózok. Az új házunkban már készül is a műtermem!

Milyen típusú ingatlannal rendelkezel?

Egyik lakásunk egy XIX. kerületi, 3. emeleti, 1+2 félszobás, 68 nm- es panellakás lift nélküli házban volt. Másik lakásunk egy XIII. kerületi 4. emeleti, 1+fél szobás 42 nm- es téglalakás új építésű liftes házban volt.

Jelenleg egy fővároshoz közeli településen lévő 148 nm- es családi házzal rendelkezünk, 1+3 félszobás!

Mikor, és miért döntötted el, hogy eladod az ingatlanod?

Azért döntöttünk úgy, hogy lecseréljük ingatlanjainkat, mert már kinőttük. Nagyobb térre vágytunk, ráadásul az sem elhanyagolható, hogy sokkal közelebb kerültünk a természethez, saját udvarunk van, ami a kislányunknak is nagy élmény. 2015 szeptemberében, piac akkori állapota lehetővé tette, hogy azt az árat kapjuk a két lakásért, amiből a kiválasztott házat meg tudtuk venni.

Miért döntöttél úgy, hogy ingatlan tanácsadóval dolgozol együtt?

Elsődleges volt, hogy reális áron kerüljön piacra az ingatlan – ennek becslésében nem vagyunk kompetensek. Számoltunk a mutatások számával, illetve annak szervezésével, és magával a mutatás minőségével is. Tudtuk, hogy erre mind odafigyelni és jól is csinálni, biztos nem fogjuk tudni megvalósítani munka, ideális családi élet és a kislányunk mellett. Egyértelmű volt, hogy szakemberre bízzuk!

Milyen számodra az ideális szakember?

Az ideális szakember számomra olyan, aki tisztában van az aktuális piaci viszonyokkal, arról tájékoztatja is az ügyfelét! Segít az árképzésben, felvázolja a lehetőségeket a tulajdonosnak – mi az, amit az eladó vállal, mi az, amit nem, mi az, amit kell vállalnia és mit nem. A tulajdonos életviteléhez leginkább ideális időpontokban határozza meg a mutatások időpontját, rugalmas. A mutatások eredményéről, a visszajelzésekről tájékoztatja a tulajdonost. Az ingatlanról minden vevői szempontból fontos információt begyűjt a tulajdonostól, amit az ingatlanról tudni kell.

Jó emberismerettel is kell, rendelkezzen, hogy megismerje az ügyfél személyiségét, és annak megfelelően tudja őt kezelni, valamint a vevőkkel kapcsolatban is tudjon véleményt és képet kialakítani.

Számomra fontos, hogy objektíven tudja képviselni az eladó érdekeit!

Fontos szerintem a személyes törődés, odafigyelés, amit az eladó felé fordít a szakember, hogy kialakulhasson a kölcsönös bizalom!

Illetve, rendelkezzen olyan partnerekkel, akiknek a munkája egy lakás eladáskor-költözéskor elengedhetetlen: ügyvéd, földhivatali kapcsolatok, szolgáltatók felé közvetlen kontakt, költöztető, stb..

Kattints ide és kérd el most az ingyenes tanulmányt, amiből minden megtudhatsz a sikeres ingatlan értékesítésről!