Jönnek az ünnepek, és az ilyenkor esedékes nagy családi összejövetelek. Nagy evések, nevetések, beszélgetések. A guba mellé pedig terítékre kerülnek a nagy kérdések is, és persze mindenki biztos benne, hogy a legjobban ő ért bizonyos dolgokhoz. Például a lakáseladáshoz.

Az ünnepek mellé (sajnos) szinte kötelezően jár egy kisebb (nagyobb…) veszekedés, és egy ilyen téma, mint az ingatlan eladás-vásárlás könnyen kihozhatja az embereket a sodrukból. Ilyenkor mindenki úgy gondolja, el kell mondania saját, a szomszéd, a gyerek tanító nénije, a közértes unokájának az anyósának a véleményét és tapasztalatát. Természetesen egy csomó jó ötlettel lehetsz gazdagabb, de nem kell mindent készpénznek venni a családi ötlettárból.

Ugyanis ne feledd: minden lakás, minden eladás más és más, univerzális megoldások nem léteznek!

Kinek a tapasztalataira figyelj?

Aki például mostanában adott el lakást, esetleg vásárolt, jó tanácsokat adhat. A „mostanában” alatt mondjuk az elmúlt egy évet érdemes érteni, ezen a piacon a tavalyi tapasztalatok már nem sokat érnek. Ugyanígy, sajnos a szegedi tapasztalatok Budapesten nem kifejezetten relevánsak, és fordítva…

Érdemes megkérdezned olyat is, aki egyedül és olyat is, aki ingatlanközvetítő segítségével adta el a lakását. Ez utóbbi esetben, amennyiben az ismerősnek, rokonnak negatív tapasztalata van, mindenképp faggasd ki, hogy mivel nem volt elégedett.

Tudni fogod, hogy mire figyelj, mit várj el akkor, ha úgy döntesz, hogy nem önállóan, hanem ingatlanközvetítő megbízásával adod el az ingatlanodat.

Ha van ingatlanközvetítő barátod, akkor az ő véleményét is kérd ki nyugodtan a helyzetről, a lakásról, a piac aktuális állásáról.

És igen, hogy kire hallgass lakáseladáskor?

Az ingatlanközvetítődre! Ő azért van, hogy segítsen téged, támogasson a folyamat teljes ideje alatt. Tanácsokat ad, fogja a kezed, és veled van az eladás minden helyzetében.

Szeretnél valakit, akiben megbízhatsz és segít neked? ☞Keress meg☜, és nem lesz gondod az eladásra!