A mai interjúban Juditot, egy régebbi ügyfelemet kérdeztem lakáseladásról, ingatlan tanácsadóról, közös munkánkról.

A velünk megosztott tapasztalatai remélhetőleg neked is a segítségedre lesznek, hogy a legjobb döntést hozd meg az eladással, valamint az ingatlan tanácsadó megbízásával kapcsolatban.

Ki vagy te, mit érdemes rólad tudnunk?

Hevesi Judit vagyok, egy könyvkiadónál dolgozom és emellett írok is.

Mikor, és miért döntötted el, hogy eladod az ingatlanod?

Személyes okokból, 2015. nyarán.

Egy panellakásról volt szó, amelyet – ahogy bármelyik eladó – a lehető legjobb feltételekkel szerettük volna értékesíteni. Editben az első pillanattól fogva megbíztunk, adtunk neki egy kulcsot az ingatlanhoz, hogy minél rugalmasabb legyen a mutatás. Az eladás ugyanis elég sürgős volt, és nem szerettük volna a saját napirendünkkel akadályozni a procedúra előrehaladását.

A várakozásaink hamarosan beteljesültek, néhány héten belül meg is jött a vevő, aki az általunk elképzelt áron meg is vásárolta az ingatlant.

Miért döntöttél úgy, hogy ingatlan tanácsadóval dolgozol együtt?

A gyorsabb és komfortosabb ügyintézés miatt. A hirtelen eladóvá vált ingatlanunknak minél hamarabb új gazdát szerettünk volna találni, ami egyszerűbben ment, ha teljesen szabad kezet adunk az ingatlanosnak. Kézenfekvő megoldás volt szakember segítségét kérni, hiszen így a mutatások idejét nem szükséges az eladó napirendjével is egyeztetni. Ehhez viszont olyan szakembert kellett találni, akiben maximálisan megbízhatunk.

Milyen típusú ingatlannal rendelkezel?

Most egy kisebb téglalakásom van, amelyet az Edit segítségével eladott ingatlan árából vásároltam. Ennek megtalálásában szintén Edithez fordultam segítségért.

Bár lehetetlen küldetésnek tűnt, hogy a maradék pénzből egy erkélyes cuki kis lakásom legyen metróközelben, de megoldottuk!

Egy olyan alkalmi vételt vásároltam meg, amit szakember segítsége nélkül biztosan soha nem tudtam volna végigcsinálni. Végrehajtás miatt 24 óránk volt cselekedni, és mindent szakszerűen, jogszerűen és számomra a legkevesebb rizikóval megoldani.

Nagyon boldog vagyok, hogy ez sikerült.

Azóta is imádok itt lakni és nagyon jól érzem magam.

Milyen számodra az ideális szakember?

Ahogy már mondtam, fontos volt, hogy olyan ingatlanossal dolgozzak együtt, aki megbízható, hogy ne legyen okom aggodalmaskodni, amikor rábízom a kulcsokat. Fontos, hogy rugalmas legyen, hiszen épp a gyors ügyintézés volt az egyik fő szempont, amely miatt ingatlanos mellett döntöttünk. Természetesen kitétel számomra, hogy türelmes, kedves és profi legyen, szerintem ezek elengedhetetlenek a minél gyorsabb, hatékonyabb munkához.

Miért engem választottál?

Az ügyvédünk ajánlott, hogy veled sikerülni fog jó áron és mihamarabb eladni az ingatlant. Felvettük a kapcsolatot, beszéltünk és úgy döntöttünk, hogy vágjunk bele, hiszen minden 5. pontban leírtnak megfeleltél. ?