A karácsony mindig feszített az ajándékvásárlással, a takarítással, a díszítéssel és akkor a sütés-főzésről még nem is beszéltünk. Ezt még jól megbonyolítani egy lakáseladással? Gondolod át, lesz-e elég időd rá. Tippjeimmel könnyebben éled túl ezt az időszakot!

Tiszta őrület van az ünnepekkor, nem biztos, hogy elég energiád maradna a lakáseladással járó macerára is. Különösen igaz ez akkor, ha egyedül értékesítesz, nincs melletted ingatlanközvetítő. Mit tegyél, mit ne tegyél karácsonykor, ha épp árulod a lakásod, viszont nem akarsz vele foglalkozni?

 1. Ne adj fel hirdetést!
  Ha nem szeretnél az eladással foglalkozni az ünnepek alatt, akkor ne adj fel hirdetést december 20. után. Ez egy olyan jelzés, amellyel azt mutatod, hogy aktívan foglalkozol az eladással. Ha már van fent hirdetésed az interneten, ne frissítsd, ne költs rá ezekben a napokban. Ellenkező esetben akár december 24-én este is megcsörrenhet a telefon! (Igaz történet!)
 2. Mikor mutasd?
  Ha nem szeretnél foglalkozni a dologgal, akkor egyszerűen ne mutasd. Maximum a két ünnep között, ha van hozzá kedved. Jelölj ki egy délutánt! Nem kell aggódni, aki december 23-án venni akar, az január 3-án is érdeklődni fog, ez szinte biztos.
 3. Töröld le a telefonszámod!
  Bár mindig azt mondom, hogy a lehető legtöbb fajta elérhetőséget tedd fel a hirdetésedhez, ez esetben tehetsz kivételt. Töröld le a telefonszámod, és mindössze egy email-es elérhetőséget hagyj meg. Így tudni fogsz az érdeklődőkről, de nem csörög a telefonod, amikor épp egy rúd mákos bejglivel harcolsz.
 4. Zárd le a folyamatot!
  Mielőtt szünetelteted az eladást, válassz egy napot, amikor lezárod a dolgokat. Ha vannak érdeklődőid, értesítsd őket, hogy a következő naptól nem foglalkozol az eladással az ünnepek miatt. Ez akár meg is gyorsíthatja náluk is a dolgokat. Mindenképpen informáld őket, hogy hogyan tudnak elérni, ha valami sürgős történik, és hogy mikor kereshetnek először. (Kívánj boldog ünnepeket! )
 5. Ne stresszelj!
  Azért, mert az ünnepek alatt a családoddal és a töltött káposztával vagy elfoglalva, még el fogod tudni adni a lakásod. Ha esetleg egy érdeklődő pont emiatt szaladna el: ő elszaladna akkor is, ha december 25-én beülhetne melléd a fa alá, de március közepén is!
 6. Élvezd a szabadidőt!
  Karácsony, nemde? Na, akkor hajrá: jó sütés-főzést, díszítést, sok nevetést és pihenést kívánok neked!

Ha mégis úgy döntesz, hogy pont karácsonykor kapcsolsz rá, hamarosan érkezem 5 olyan tippel, aminek köszönhetően a fenyőillatú napokban sem áll le az eladás!

Szeretnéd ha az ünnepek után sem kéne az ingatlanoddal, vevőkkel, az eladással időt töltened? Keress meg bátran: ☞kattints ide☜, és írj nekem!