A lakáseladás nagyon be tud indulni az ünnepek alatt. Mondom miért, és mutatom, hogy csináld, ha még a szilveszteri koccintás előtt szeretnéd nyélbe ütni az üzletet!

Tudod, miért indul be a lakáseladás az ünnepek alatt? Mert az asztalnál, a bejglitől és a töltött káposztától eltelve az emberek elkezdenek beszélgetni (és veszekedni, de ezt most hagyjuk! ☺ ). Az elmúlt több mint 10 év tapasztalata alapján elmondhatom, hogy a karácsonyi asztal felett dől el nagyon sokszor: márpedig lakást fogunk venni!

Mit tegyél, hogy meglovagolhasd ez a hullámot?

 1. Dobj rá kicsit a hirdetésedre!
  Költs egy kicsit többet a hirdetésedre, főleg a karácsonyt megelőző napokban, illetve 26-a után. A legtöbben ilyenkor otthon vannak, és rögtön belevetik magukat a keresésbe (csak, hogy ne kelljen a mamához szólni! ? ), vagy éppenséggel a munkában ülnek/állnak és egyáltalán semmi kedvük azzal foglalkozni. Ellenben nagyban böngészik a lakáshirdetéseket!
 2. Ne fotózd a fát!
  Ha esetleg most vágnál bele, akár ezen a bejegyzésen felbuzdulva, akkor figyelj arra, hogy még a karácsonyi parádé előtt fotózd le a lakást. A legjobb, ha a természetesen állapotában látszik, nem pedig a tonnányi csillámmal beszórt nappali, és az 50 fényfüzérrel betekert 3 nm-es erkélyed. Ha mégsem így történt, és már készek a képeid, rajta a fával, semmi baj. De ne feledd Vízkereszt után lecserélni, ugyanis kicsit furcsán néz ki a Kis Jézuska január 16-án.
 3. Mikor mutasd?
  Ez rajtad múlik, hogy mennyire szeretnéd erre áldozni az ünnepi időszakot. Azt javaslom, olyan 22-23-a körül hagyd abba a mutatást. Neked is jobb lesz a kevesebb stressz. Viszont azoknak, akiknek nem tudsz már karácsony előtt időpontot adni, mindenképpen mondd el, hogy a két ünnep között is lesz lehetőségük megnézni. Ezt akár előre meg is határozhatod, és rögtön le is beszélheted velük, így nem kell felesleges köröket futnod!
 4. Mekkora is ez a lakás?
  A díszítés, különösen a fa miatt sok lakás nagyon zsúfoltnak tűnhet. Ha te is így vagy, mert a 27 nm-es lakásod ablakán igazából kilóg a 3 méteres fa, akkor ezt mindenképpen mondd el az érdeklődőnek mutatáskor. A legjobb, ha vannak nagyon jó minőségű képeid a fa nélküli állapotokról. Ettől függetlenül lehet, hogy lesz, aki ezért nem veszi meg, ugyanis nem látja a valódi méreteket, de nem gyakori. Vagy áldozd be idén a nagy fát, és legyen egy kisebb! ?
 5. Csak, ha tényleg akarod
  Ezzel az egésszel csak akkor foglalkozz az ünnepek alatt, ha tényleg akarod. Semmi sem kötelező, de tény, hogy beindulnak a folyamatok ebben az időszakban. Ha viszont belevágsz, akkor tényleg vedd fel a telefont, és szánj időt az érdeklődőkre.

Ha szeretnéd, hogy elmenjen a lakásod, de jobban leköt a süti, meg az ajándékok, akkor  ☞ keress meg ☜, és az ünnepek mellett örülhetsz az eladott lakásodnak is!