Ha van valamilyen állatod, az picit megnehezítheti a lakásmutatás folyamatát. De ha kellően felkészülsz, akkor ebből sem lehet probléma. Csak apróságokra kell odafigyelned, és máris sokkalt segítettél magadon és az érdeklődőn is!

Biztos vagyok benne, hogy neked van a legaranyosabb kutyád, cicád, házi sárkányod, de sajnos vannak, akik annyira nem csípik a házi kedvenceket. A lakásmutatáskor ezt mindenképp figyelembe kell venned.

Kérdezetnéd, de hát nem arról volt szó, hogy a ☞ célcsoportnak ☜ hirdetünk? Teljesen igazad van, de amennyiben nincs az egész lakásod alárendelve az állatka igényeinek, akkor nem érdemes. (Természetesen ha így van, akkor már csak elég egy ütős ☞ hirdetés ☜, és biztos nyeregben vagy a gazdiknál!)

Egy kedvenc jelenléte nem ijeszti el a vevőt, de érdemes néhány dolgot figyelembe venned, hogy ezzel mind a kettőtök dolgát megkönnyítsd!

 1. Mondd el!
  Semmiképpen se titkold el, hogy állatot tartasz. Tudod, a legegyszerűbb út mindig az egyenes! Nagyon ritka, ha valaki emiatt nem jön el mutatásra, vagy veti el a lakást. Hiszen a jövőben nem kell neki is állatot tartani! Mindenesetre szeretik tudni előre, és neked is jobb, ha nem ott szembesül vele, kellemetlenséget szülhet!
 2. Nyaral a kedvenc
  Na persze, nem kell száműznöd a lakásból az eladásig, de a mutatáskor érdemes rábízni valakire, hogy vigye el sétálni (ha kutya), vagy tartsa magánál néhány órát. Ha nincs olyan barátod, családtagod, akik éppen ráérnének, van lehetőség néhány órára is elhelyezni az állatot valamilyen megőrzőben/állathotelben is. Ha nagyon nincs más lehetőséged, természetesen maradjon otthon, de legyen valaki, aki figyel rá. Az érdeklődők nem kifejezetten rajonganak, ha összeugrálják őket.
 3. Állattalanításra fel!
  Azaz: cseréld ki az almot, mosd ki az állat rongyait. Szőrteleníts, amennyire csak lehetséges. A vevő biztos nem élvezi annyira, ha a nadrágja tiszta macskaszőr!
  Mindamellett mindenképpen tarts egy alapos ☞ szellőztetést is!
 4. Használd ki!
  Bár azt írtam, nem kell célközönségként tekintened az állatos érdeklődőkre, de ha ilyenbe futsz bele, mindenképpen használd ki. Különösen szerencsés, ha ugyanolyan fajta állatotok van! Emeld ki, hol lehet jót sétálni a kutyával, hol van a legjobb áron a macskakaja, merre van állatorvos környéken!

Jó eséllyel semmi nem fog múlni azon, tartasz-e aranyhalat vagy sem, de azért nem árt felkészülni!

Ha szeretnéd, hogy ne legyen gondod a lakásmutatás részleteivel, akkor ☞ írj nekem ☜, adjuk el együtt a lakásodat!