Sokakban él az a sztereotípia, hogy az ingatlanos nem csinál semmit, de azt legalább drágán. Pont emiatt nem várnak el semmit a megbízás után, hanem beletörődnek, hogy a „szakember” nem foglalkozik tovább érdemben az eladással.

Pedig ez is egy szolgáltatás, amiért ha fizetsz – márpedig fizetsz! –  joggal várhatod el, hogy az ingatlanos TEGYEN IS azért, hogy előremozduljon az eladás. De mégis mik azok a dolgok, ami minden valamire való ingatlanostól elvárható?

Szeretnél mindent megtudni a jó hirdetésszövegről, illetve hogy hogyan építsd fel lépésről lépésre a sajátodat? A könyvemben olvashatsz róla!
Amennyiben pedig szeretnéd, profi marketing szövegíró partnereimmel megírjuk helyetted a tökéletes hirdetést és további tanácsokat is adunk. A választás rajtad áll!

 1. Értesítsen, hogy haladnak a dolgok
  Elvárható, hogy az ingatlanosod rendszeresen tájékoztasson a dolgok menetéről. Akkor sem szabad elnézni neki, hogy hetekre eltűnik, ha épp nem haladt előre az eladás. Azt tapasztaltam, hogy sokkal könnyebben megbíznak bennem az ügyfeleim, ha folyamatosan tartom velük a kapcsolatot, és így nem ér az a vád sem, hogy nem csinálok semmit. A kapcsolattartás tehát az ügyfélnek és az ingatlanosnak is jó.
 2. A profi (!) hirdetéseid megtalálhatóak legyenek
  Ez a pont valójában két dolgot is takar. Egyrészt talán eleget olvastál már a hirdetésekről ahhoz, hogy el tudd dönteni, mennyire profin állította azt össze az ingatlanosod. Másrészt pedig, talán alapvető, de elvárás, hogy a hirdetéseid megtalálhatóak legyenek az interneten! Gondolj csak bele, ha te keresed, de nem találod, akkor hogy találnák meg az érdeklődők?! Ugye-ugye… ?
 3. Elérhető legyen, és ha kérdésed van, válaszoljon azokra
  Azért bíztál meg ingatlanost, hogy az egész folyamat során a segítségedre legyen. Elvárható tőle, hogy – az ésszerűség határain belül – bármikor elérd, és a felmerülő kérdéseidre készséggel válaszoljon, a problémáidat pedig hezitálás nélkül igyekezzen megoldani.
 4. A mutatásokat profin bonyolítsa le
  Megint csak arra tudok hivatkozni, hogy ha már megtisztelted a szakértelmébe vetett bizalmaddal, várd el, hogy a bizalomért cserébe ő is tegye a dolgát. Közhely a szakmában, hiszen oly sok mindenen elbukhat az adásvétel, de ilyen sarkalatos pont a lakásmutatás is. A tapasztalt értékesítőtől elvárható, hogy a vevő minden kérdésére válaszoljon, legyen kedves, de határozott.
 5. A te érdekeidet képviselje
  Sajnos előfordul, hogy az ingatlanos nem a megbízója érdekeit képviseli. Nem is értem, hiszen azért bízta meg az eladó, hogy őt segítse, az ő érdekeit képviselje, és mindent megtegyen azért, hogy a lakás a lehető legjobb feltételekkel keljen el.

Mit gondolsz, a te ingatlanosodtól elvárhatóak ezek a dolgok, vagy rosszul választottál? Ha úgy érzed, egy megbízható, profi szakemberre van szükséged az eladáshoz, akkor ☞hívj bátran☜, mert számomra nem a saját jutalékom, hanem az átlagon felül elégedett ügyfél és a legjobb feltételekkel eladott lakás a legfontosabb!

Kattints ide és kérd el most az ingyenes tanulmányt, amiből minden megtudhatsz a sikeres ingatlan értékesítésről!