A húsvétot sokan nem tartják „olyan nagy ünnepnek”, mint a karácsonyt. Szerintem ez csak a kevesebb pihenésnek tudható be, ezért mindenképp fontos beszélnünk róla.

Mire figyelj, ha a nyuszi mellé jönne az érdeklődő is?

Először is, ahogyan más ünnepek alatt, most is a te döntésed, hogy szeretnél-e ebben a pár napban az eladással foglalkozni. Sokkal rövidebb az idő, mint decemberben, ezért igazán érthető, ha úgy gondolod, ezek a napok most nem erről fognak szólni!

Leállítani erre az időre nem érdemes a hirdetésed, de beleírhatod kiegészítésként, hogy az ünnepek után vagy elérhető. Nem javaslom a teljes kikapcsolást, mert sokan vannak olyanok, akik szabadidejüket kihasználva böngészik a netet, különösen a tavaszi időszakban.

Ha mégis úgy döntesz, hogy a sonka mellett belefér egy kis lakásmutatás, így készülj!

 1. Határozd meg magadnak, hogy mikor mutatsz!
  Tömbösítsd az érdeklődőket, például hétfő délutánra. Azért figyelj, nehogy valaki leöntse a vevőid, csak mert délután érkeznek!
 2. Számosíts!
  Azt is meghatározhatod, hogy hány érdeklődőnek mutatod meg az otthonod. Ha például maximum egy órát szeretnél vele foglalkozni, és van egy 80 nm-es otthonod, akkor két embernél többnek ne mondj igent, egyeztess máskorra velük (ezt mindenképp)!
 3. Tojások
  Bár valószínűleg nem lesz tele a fényfüzérrel a lakásod, azért a kis húsvéti nyuszik biztos megjelennek. A virágokkal semmi baj, különösen így tavasszal, sőt. A tojásos-nyuszis díszítésed kicsit fogd vissza, ne legyen gangon életnagyságú Tapsi, de egy bájos kosárkában néhány kézzel festett tojás nagyon jó hangulatot teremthet!
 4. Vendégek
  Nyilván mondanom sem kell, hogy ne a vendégség idejére szervezz mutatást, ne is hétfő délelőttre. Ha a rokonok, barátok hajlamosak váratlanul betoppanni, mindenképpen értesítsd őket előre, hogy mikor ne tegyék meg meglepetésszerű belépőjüket!
 5. Tavaszi szünetelők
  Ha otthon vannak a gyerekeid, érdemes őket átküldeni addig a nagyihoz, barátokhoz, hogy ne legyen nagyon zsúfolt a lakás, az érdeklődő pedig nyugodtan szét tudjon nézni.

Nem ördöngösség, ugye? Kis odafigyelés, és lehet, hogy lakáseladást tojik a nyuszi! ?

Ha mégsem, vagy szeretnéd, hogy segítsek, ☞keress fel bátran!☜!