Hallottad már a „gentleman’s agreement” kifejezést? Az angolok nagyon találóan így hívják azt, amikor két úriember megállapodik, kezet fog egy üzlet kapcsán.

Vajon elég ma a kézfogás, vagy szerződés is kell?

Vannak-e még gentleman-ek Magyarországon?

Krisztáék úgy döntöttek, hogy külföldre költöznek.
Ki volt már tűzve az utazás ideje, 3 hónapom volt arra, hogy eladjam a lakásukat. Mivel a lakás állapota és körülményei teljesen jók voltak, ezért a 3 hónapos eladás egyáltalán nem tűnt kihívásnak.
A szokásos protokoll szerint el is készítettem a hirdetéseket, fogadtam az érdeklődők hívásait, lakásra vittem a vevőjelölteket, és 2 héten belül akadt is valaki, akinek megtetszett.

Krisztáék megegyeztek a vevővel, aki azt mondta, hogy június 13-án költözni szeretne, akkor írják majd alá az adásvételi szerződést.
Krisztáék ugyan 2 héttel később utaztak volna, de szerencsére meg tudták oldani, hogy azt a két hetet egy rokonuknál töltik, így a korai költözés nem volt probléma.

Annak rendje és módja szerint össze is pakoltak, készen álltak arra, hogy elbúcsúzzanak régi lakásuktól, amikor jött a telefon: a vevő mégsem vevő! Visszalépett…

Mondanom sem kell, korábban megelégedtek a „gentleman’s agreement”-tel, bíztak a vevőben és nem kértek foglalót, nem írtak alá szerződést.

Most pedig itt állnak egy félig kipakolt lakással, amit immár 2 hét alatt kellene eladni, mert utána elhagyják az országot.

Kellett nekem hiányolni a kihívást?!

Mennyit ér egy kézfogás?
Azt kell, hogy mondjam, hogy sajnos semennyit.

De itt még nem értek véget a problémák.

Mennyibe kerül egy kézfogás?

Mennyibe kerül Krisztáéknak – vagy bárki másnak, például neked – ha odaígérik valakinek a lakást, aki mégsem veszi meg?

  • A vevő áprilisban, alig 2 heti hirdetés után érkezett – vagyis ha akkor nem ígérik oda neki a lakást, biztos, hogy találtunk volna megbízhatóbbat az elmúlt 2,5 hónapban.
  • Talán olyan vevőt is találhattunk volna, aki június végén költözik – és Krisztáéknak nem kellett volna két hétig a rokonoknál szorongani
  • Ha Krisztáék kipakolják a lakást és olyan vevőt találnak, aki bútorozottan szeretné megvenni, akkor az összes bútort vissza kell szállítani – dupla költség.
  • Ha nem pakolják ki a lakást és a vevő bútorozatlanul szeretné, akkor az utolsó pillanatban kell majd fuvar után szaladgálni – és köztudott, hogy az SOS megoldások mindig drágább megoldások.
  • Ha nem sikerül 2 hét alatt eladni, akkor fizethetik tovább a közös költséget és más számlákat, amíg meg nem veszi valaki…
  • …ráadásul meg kell bízniuk valakit, aki a távollétükben foglalkozik az ingatlan eladásával úgy, hogy ők ott sem lesznek…
  • …vagy folyton hazarepülnek, hogy mutogassák a lakást.

Egy kézfogás értéke a legtöbb esetben nulla.
A költségei viszont akár a milliós nagyságrendet is elérhetik!

Nekem az a mottóm, hogy szép dolog a bizalom, de ha milliók sorsáról van szó, MINDIG írj szerződést és MINDIG kérj előleget!

Kattints ide és még több tippet tudhatsz meg a ☞ Sikeres Lakáseladás Kézikönyvéből! ☜