„Össze van fonódva az összes ingatlanos! Mind együtt dolgoznak! Olyan, mint egy keselyűbanda!” – mondta nekem egyszer a telefonban egy keserű lakástulajdonos. 

Tudod, mit válaszoltam erre?
„Bár így lenne!”
Az ingatlanosok együttműködése ugyanis nem valami gonosz keselyű-kooperáció, hanem olyan csapatmunka, amiből te profitálsz a legtöbbet.

Most leírhatnék neked mindenféle szépet és jót arról, hogy ha minden ingatlanos összefogna a szakma érdekében, akkor szivárványok hálóznák be az eget és rózsaszín pónipacik legelésznének a smaragdzöld gyepen, mert a világ egyszeriben szebb hely lenne.
Most nem fejtem ki, hogy melyek azok a problémák az ingatlanszakmában, amiket egy ilyen összefonódás megoldhatna.
Erről a szép, új világról majd később mesélek… ☺

Most beszéljünk inkább arról, hogy miért jó neked, ha mi szövetkezünk.

Az ingatlanpiac fellendülésének (mert igen, fellendül!) köszönhetően ma már nemcsak a lakástulajdonosok keresnek meg, hanem olyanok is, akik ingatlant akarnak vásárolni, de nincs idejük, energiájuk arra, hogy folyamatosan monitorozzák a kínálatot, vagy éppen úgy gondolják, hogy szakértői szemmel hamarabb találok kiváló ár/érték arányú lakást számukra. (Ezt jól látják, de most nem ez a lényeg. ) ☺

Mi történik ilyenkor?

Reggel az irodámba beérve én is bekapcsolom a számítógépem és megnézem az elmúlt 24 órában született ingatlanhirdetéseket.
Nemcsak a nyilvános portálok kínálatát, de azokat az adatbázisokat is, amelyeket mi, ingatlanosok használunk.
Gyakran előfordul, hogy olyan lakást találok a megbízónak, amit történetesen egy másik ingatlanos hirdet.
Ilyenkor felhívom a kollégát, és mint két szakmabeli, megbeszéljük a részleteket, a lakás megtekintését, kölcsönös tetszés esetén az adás-vételt.
Az eladó pedig kifizeti a jutalékot.

DE!

Bár két ingatlanos dolgozik együtt, az eladónak csak egyszer kell kifizetnie a jutalékot, a két ingatlanos lerendezi egymás között a számlát.

Jó ez az eladónak?

Igen, mert:

  • hirdetése olyan helyre is bekerült, amit egy nem-ingatlanos soha nem talált volna meg, és lehet, hogy ennek köszönheti a gyors eladást.
  • a szakmabeliek együttműködésének köszönhetően az első pillanattól az utolsóig gördülékenyen zajlanak a tárgyalások és egyeztetések.
  • a jó ingatlanos csak komoly vevőt visz a lakásba, így az eladónak nem kellett a „turistákkal” vesződni.
  • és mindez egy fillérrel sem került neki többe, mint ha magánszemély érdeklődött volna az ingatlan iránt.

Jó ez a vevőnek?

Igen, mert:

  • lehet, hogy álmai lakását olyan adatbázisban találtam meg, amihez ő maga nem férhetett volna hozzá.
  • a szakmabeliek együttműködésének köszönhetően az első pillanattól az utolsóig gördülékenyen zajlanak a tárgyalások és egyeztetések.
  • és mindez egy fillérrel sem került neki többe, mint ha magánszemély által hirdetett lakást találtam volna.

Egy tökéletes világban minden ingatlanos együttműködne, és egy lakás eladása, vagy az új otthon megtalálása úgy menne, mint a karikacsapás. Senki sem vesződne vele egy-két hétnél tovább.
A világ azonban (még) nem tökéletes. Ha olyan ingatlanost sikerült találnod, aki az érdekedben képes a csapatmunkára, akkor ragadd meg, el ne engedd!

Én éppen tudok egyet. ☺

Kattints ide és olvasd el az ☞ ingatlanos kiválasztásának tízparancsolatát, ☜ vagyis azt, hogy hogyan találj olyan szakembert, aki a te érdekeidet képviseli majd!