A 13 egyesek a babona szerint szerencsétlen, egyesek szerint viszont kimondottan szerencsés szám. Valószínűleg így gondolta az a hölgy is, aki a közelmúltban hívott fel, hogy segítséget kérjen.

A nagy számok törvénye alapján azt hitte, hogy 13 ingatlanközvetítő közül egy biztosan eladja a lakást, de igencsak meglepődött, amikor…

… hónapokig nem történt szinte semmi.

Miért?
Mert mind a 13 ingatlanközvetítő úgy gondolta, hogy majd a többiek tesznek valamit az ügy érdekében.

Ingatlan és pszichológia

Láttál már olyat, hogy az utcán baleset történt, vagy rosszul lett valaki, és az emberek nagy ívben kikerülték inkább, de senki nem segített? Láttál már olyat, hogy verbálisan (vagy tettlegesen) inzultáltak valakit a buszon, és a tömeg félrehúzódott? Hallottál már olyanról, hogy valaki azt kiáltotta, hogy „segítség!” de senki nem segített neki?

A pszichológusok körében már régóta ismert a tény, hogy minél több ember van egy helyen, annál kevesebben fognak segíteni. Mert mindenki azt gondolja, hogy „majd a másik”. Az elsősegély tanfolyamokon ezért mindig elmondják, hogy ne azt kiáltsd, hogy „Segítség!”, hanem mutass rá egy emberre, és mondd azt, hogy „Maga ott a piros pólóban, kérem, segítsen!” Így ugyanis az ember rögtön érzi, hogy az ő vállát nyomja a felelősség.

Ugyanígy van ez a 13 ingatlanossal is.
Mindenki úgy gondolja, hogy miért is törje magát, ha rajta kívül még 12-en dolgoznak ezen?

Ráadásul ilyen esetben könnyen elképzelhető, hogy miközben X ingatlanközvetítő feltesz egy csomó hirdetést, szórólapot gyárt, pénzt fektet az ingatlan eladásába, Y ingatlanközvetítő adatbázisában épp van egy ember, aki ilyet keres, és pikk-pakk eladja a lakást.
Az X ingatlanközvetítő ez esetben nem keresett egy fillért sem, sőt, még vesztett is az üzleten.

Egyetlen ingatlanközvetítő sem akar X ingatlanközvetítő lenni.

7 ingatlanos 1 csárdában

☞ Korábban már elmeséltem azt a történetet, amikor a tulajdonos furfangosnak hitte magát: 7 ingatlanost hívott meg egyszerre, és ebből 6 közvetítővel azonnal szerződést is kötött.

Én otthagytam a névjegyemet, és távoztam.

Jogosan: a fenti példához hasonlóan én sem akartam X ingatlanos lenni, nekem sem érdekem, hogy rengeteg munkát és pénzt fektessek egy olyan ingatlanba, amin esetleg egy fillért sem keresek.

Szerencsére az a tulajdonos időben kapcsolt: még aznap este felhívott, hamarosan szakított a 6 ingatlanosával és velem kötött kizárólagos szerződést.

A lakását – egyedül – másfél hónap alatt eladtam.

 

A 13-as szám tanulsága

Visszatérve a cikk elejében említett esetre: a tulajdonos azért hívott fel kétségbeesetten, mert a 13 ingatlanos folyamatosan hordta a látogatókat a lakására, olyan volt már a lakás, mint egy ☞ múzeum ☜ , ahova ingyenes a belépés, mégsem kelt el az ingatlan.
Belefáradt abba, hogy állandóan mosolyogjon, folyamatosan takarítson, és hetente többször rohanjon haza a munkahelyéről, hogy turistáknak mutogassa a lakást.

13 helyett most már csak egy ingatlanost keresett: aki el is adja a lakást.

Szerinted sikerült ??

Ha biztosra akarsz menni, ne vedd fel a kapcsolatot 7-13 ingatlanossal.
Csak egyre lesz szükséged.
☞ Kattints ide
 és beszéljünk meg egy időpontot!