„Ingatlanosok? Azok semmit nem csinálnak. Amit a pék csinál, az produktum! De az ingatlanos csak a pénzemet viszi a semmire…”

– fakadt ki egy idősebb úr egyszer a telefonban, miután visszahívást kért tőlem, a semmi produktumot nem termelő ingatlanszakértőtől.

Tényleg. Miért nem lettem pék? Miért lettem inkább ingatlanszakértő?

Most nem mennék bele azokba a részletekbe, hogy mi mindent foglal magában az a „semmi”, amit egy ingatlanos nap mint nap megtesz azért, hogy minél jobb áron adja el lakásodat. ☞ Kattints ide és olvasd el ezzel kapcsolatos bejegyzésemet!
Röviden csak annyit: egy lakás sikeres eladása – könnyebben, gyorsabban, jobb áron, mintha az ingatlantulajdonos maga vágott volna bele az eladásba – igenis olyan produktum, amire büszke vagyok! ☺

☞ Arról is írtam már korábban, hogy az ingatlanszakértő és a pék nem is különböznek annyira, mint gondolnád. ☺

De most beszéljünk inkább arról, miért nem csinálok olyan kézzelfogható produktumot, mint mondjuk egy pék! ☺

Azért nem lettem pék, mert képtelen vagyok mindennap hajnali négykor munkába állni és a kenyérsütéshez sincs tehetségem. ☺

Amihez egy profi ingatlan tanácsadó ért, amiben jó:

  • „ráérez” az emberekre: ez jól jön, amikor meg kell találnia valakinek az ideális lakást, amibe elsőre bele fog szeretni.
    Ez a tulajdonság akkor is hasznos, amikor az érdeklődőket osztályozza az ingatlanos: vajon azért hívta-e fel őt az érdeklődő, mert „turistaként” szeretne bepillantani a lakásodba és az életedbe, vagy tényleg meg akarja venni a hirdetett ingatlant?
  • jó a kommunikációs készsége: erre szükség is van, amikor az ingatlanod adás-vételéről kell tárgyalnia valakivel. Akár az árról van szó, akár a költözés feltételeiről, az emberismeret és a megfelelő tárgyalástechnika együtt csodákra képesek. ☺
  •  jó ízlés: ez különösen jól jön a lakások fotózásánál, amikor az ingatlanszakértő mindent megtesz azért, hogy az adott ingatlan a legjobb formáját mutassa majd a hirdetésben. Ehhez néha segíteni kell rendet rakni, olykor egy kicsit át is rendezni. Fontos, hogy tudja, mi fog tetszeni majd az embereknek, mire „harap rá” a leendő vevő.
  • türelmes: képes naponta több tucat ingatlanhirdetést átnézni, hogy megfelelően pozícionálhassa a hirdetésedet, vagy megtalálhassa az ideális lakást annak, aki ezzel bízta meg.
  • precíz: amikor alaprajzot készít az ingatlanodról, amikor a hirdetésed szövegezi, vagy amikor az ingatlan adás-vételi szerződését készíti elő, akkor a legkisebb hibákat sem engedheti meg magának, hiszen a te lakásoddal, a te pénzeddel „játszik”. Mindent a lehető legpontosabban kell elkészíteni, hogy a végén te járj jól.
  • nem fél tanulni, fejlődni: a fenti tulajdonságok önmagukban semmit sem érnének, ha az ingatlan tanácsadó nem töltött volna sok-sok órát azzal, hogy tökélyre fejlessze őket. Mit érne a jó ízlés, ha nem tudná kezelni a fényképezőgépet? Mire menne az emberismerettel, ha nem tanult volna tárgyalástechnikát? Mire lenne jó a precizitás, ha nem értene a szerződésekhez?

Látod már? Egy ingatlanszakértő élete folyamatos tanulás, én pedig igencsak szeretek tanulni, hogy a lehető legtöbbet adjam az ügyfeleimnek!

Nem lettem pék, mert a kenyerekkel nem kell beszélgetni, és nem igénylik, hogy a szebbik oldalukról fotózzam őket. Nem tudok kenyeret sütni, azt meghagyom az ebben profi szakembereknek.
Ha kenyeret szeretnél, fordulj egy pékhez!

Ha az ingatlanodat szeretnéd a lehető leghamarabb, legjobb feltételek mellett eladni – vagy ha éppen álmaid otthonát keresed – akkor pedig ☞ fordulj hozzám, ☜ és megígérem, hogy minden képességemet és minden megszerzett tudásomat a te ügyed érdekében használom fel! ☺