Azt talán már nem kell magyaráznom, hogy miért fontos, hogy profi képekkel hirdesd a lakásodat. Az emberek mindig a képeket nézik meg legelőször, a hirdetés szövege pedig – legyen az akármilyen profin megírva – csak másodlagos lesz, hiszen jó eséllyel azokat a paramétereket tartalmazza, amelyre a vevő egyébként is leszűkítette a keresést.

Azt talán már nem kell magyaráznom, hogy miért fontos, hogy profi képekkel hirdesd a lakásodat. Az emberek mindig a képeket nézik meg legelőször, a hirdetés szövege pedig – legyen az akármilyen profin megírva – csak másodlagos lesz, hiszen jó eséllyel azokat a paramétereket tartalmazza, amelyre a vevő egyébként is leszűkítette a keresést.

Az igényes, minőségi, emlékezetes képek hatására keresnek majd fel az érdeklődők, rossz esetben pedig a képek lesznek, amelyek első ránézésre elriasztják majd az érdeklődőidet. Tehát mondhatjuk, hogy a képeken áll vagy bukik a hirdetés. Utóbbit minden eladó szeretné elkerülni, ennek érdekében pedig összeszedtem neked néhány dolgot, amire mindenképp oda kell figyelned, ha fotózod a lakásodat.

Szeretnél mindent megtudni a jó hirdetésszövegről, illetve hogy hogyan építsd fel lépésről lépésre a sajátodat? A könyvemben olvashatsz róla!
Amennyiben pedig szeretnéd, profi marketing szövegíró partnereimmel megírjuk helyetted a tökéletes hirdetést és további tanácsokat is adunk. A választás rajtad áll!

 1. Pofozd ki a lakást a fotózás előtt!
  Először is takaríts, de gondolom, ezt mondanom sem kell. Pakold el a ruhaszárítót és az egyéb felesleges dolgokat, mosogass el, és tedd a helyükre az edényeket, porszívózz fel.
  Ha minden tiszta, akkor kezdődhet a lakberendezés! Persze nem kell komoly, pláne nem költséges átalakításokra gondolni. Tegyél friss virágot az asztalra, igazítsd meg ízlésesen a párnákat a kanapén, a polcon, komódon felgyűlt sok kis kacatot helyettesítsd néhány ízléses dísszel vagy könyvvel.
 2. Legyen világos!
  Nyilván a takarításkor nem maradt el az ablakmosás sem (igaz?! ?), de ha igazán világos képeket szeretnél (márpedig olyanokat szeretnél!), akkor másra is figyelned kell.
  Válaszd ki a megfelelő napszakot, amikor a lakás a legvilágosabb! Húzd fel a redőnyt, hogy a helyiségeket átjárja a természetes fény!
 3. Mellőzd a családtagokat!
  Tipikus hiba, hogy a fotókon emberek vagy kisállatok szerepelnek. Persze mindenki szeretne eldicsekedni a nagyvilágnak a tündéri kisgyerekével, vagy a világ legédesebb kiscicájával, de ezeket a képeket hagyjuk meg inkább a közösségi oldalakra. Egyrészt nem modellfotózásról van szó (bár a legtöbb ilyen kép finoman szólva nem is épp műtermi minőségű ?), másrészt elvonja a figyelmet, vagy eltakarja a lényeget egy “vendégszereplő”, sőt az ilyen képekkel beküldött hirdetéseket őszintén szólva nehéz is komolyan venni.
 4. Keresd meg a megfelelő beállításokat!
  Minél több szögből készíts képeket, és válogasd ki, melyik tükrözi leginkább a lakás valódi méreteit, arányait! Kérd ki mások véleményét is, mert te úgy ismered a lakást, mint a tenyeredet, még a legrosszabb képről is ráismernél, és elfogult vagy.
  Ne azokra a bútoraidra koncentrálj, amiket úgyis magaddal viszel, hanem a tágas terek bemutatására, látsszon a burkolatok minősége és állapota, a nyílászárók, és az ottmaradó, beépített bútorok.
 5. Jó minőségű képeket készíts!
  Az egyszerű telefonnal készült képek tökéletesek lehetnek a közösségi oldalakra, de itt adnod kell a minőségre. Azt javaslom, ha nincs fényképezőgéped, kérj inkább kölcsön, de ha erre nincs lehetőséged, akkor használj olyan telefont, amely minél jobb felbontású képeket készít. Persze nem óriásplakátra fogod nyomtatni a képeket, de azért nem árt, ha látják, hogy adsz a minőségre.
  Hidd el, igényes fotók láttán egész másképp állnak hozzád az érdeklődők, megbízható, felkészült üzletpartnerként tekintenek majd rád!
 6. Ügyesen válassz bélyegképet!
  Ez az, ami megragadja az érdeklődő tekintetét, a legeslegelső benyomását ez adja a lakásodról. Ezért fontold meg, melyik képet választod. Legyen harsány, világos, kicsiben is jól látható, figyelemfelkeltő, és tükrözze a lakás legjobb formáját!
 7. Feliratozd a fotókat!
  Neked bizonyára természetes, hogy pontosan tudod, mit ábrázol a kép, de egy idegennek sokszor még a legprofibb fotók és a legalaposabb alaprajz mellett sem egyértelmű, hogy a kicsi vagy a nagyszobát látja (vagy rosszabb esetben hogy szoba-e, vagy a kamra ?).
  Hiába tűnik evidensnek – de minimum kilogikázhatónak – a legjobb, ha odaírod minden kép alá, hogy melyik helyiségről van szó! Ettől igazán alaposnak fogsz tűnni, és elkerülheted az esetleges félreértéseket.

Remélem, hogy ezek a tippek segítettek neked a profi fotók elkészítésében, de ha továbbra is kételyeid vannak, ☞keress bátran☜, és átvállalom tőled ezt a feladatot is!