Sokszor volt már szó itt a blogon és a Facebook oldalon is az ingatlanosokkal szembeni sztereotípiákról. Természetesen mint a legtöbb sztereotípiának, ennek is van alapja, hiszen sajnos néhány kollégám fél vállról veszi a munkáját, és csak a gyors pénzkereseti lehetőséget látja benne. De nem győzöm hangsúlyozni, hogy ha alaposan utánanézel a szakembereknek, és igazán profit választasz, akkor csak nyerhetsz azzal, ha ingatlanost bízol meg.

De pontosan miben is segít neked egy gyakorlott, lelkiismeretes szakember? A mai bejegyzésemből kiderül!

 1. Megfelelő áron hirdeti a lakásodat
  A gyakorlott ingatlanos optimális esetben profi értékbecslő is. Tisztában van az aktuális piaci helyzettel, ennél fogva pontosan meg tudja mondani, mennyit ér a lakásod. Ezzel elkerülheted, hogy áron alul add el a lakást, de egyúttal azt is, hogy a túlárazás miatt hónapokig kelljen hirdetned eredménytelenül.
 2. A profi hirdetések a lakásodat a legjobb formájában mutatják
  Egy hirdetés összeállítása laikusok számára sok nehézséget, buktatót tartogat, azonban egy profinak gyerekjáték. Tudja, hogyan írja meg a szöveget úgy, hogy az valódi vevőcsalogató legyen, minőségi képeket és méretarányos alaprajzot készít a lakásról, és nem felejti le a végéről az elérhetőséget sem.
 3. Több érdeklődő tesz majd ajánlatot
  Egy gyakorlott ingatlanos tudja, hol kell hirdetni ahhoz, hogy a lakáshirdetés tényleg elérje a célcsoportot, és a lehető legtöbb érdeklődőt. A mutatások szakszerű lebonyolítása szintén a kisujjában van egy profi értékesítőnek, amelyek után biztos lehetsz benne, hogy az érdeklődő beleszeret a lakásodba, és jó eséllyel ajánlatot fog tenni.
 4. Magasabb ajánlatok érkeznek
  Ha az érdeklődők azt látják, hogy a hirdetésed és a lakásmutatás lebonyolítása is profi kezekben van, akkor ők is komolyabban veszik az üzletet, és magasabb ajánlatokat tesznek majd a lakásodra.
 5. Gyorsabban elkel a lakásod
  Az előző pontokból egyértelműen következik, hogy a lakásod gyorsabban vevőre talál majd, mintha magad hirdetnéd. Az értékesítők sokszor együttműködnek, ismerik egymás ügyfeleit, így egyetlen ingatlanos megbízásával több lehetőséget nyitsz magad előtt, mint azt gondolnád!
 6. Kevesebb időt kell szánnod az eladásra
  Ha ingatlanost bízol meg a lakásod eladásával, akkor ő fogja intézni azokat a dolgokat, amelyeket egyébként neked kellene. Összeállítja a hirdetést, egyeztet az érdeklődőkkel, lebonyolítja a mutatásokat, az ártárgyalást, és gyakorlatilag minden terhet levesz a válladról, neked szinte nem is kell foglalkoznod az eladással.

Ha úgy érzed, hogy számodra is megérné egy profit megbízni, akkor ☞ne habozz felkeresni☜, hiszen megígérhetem, hogy a fent felsorolt előnyök mindegyikében részesülsz majd! ?