Egy kis lakást árultunk a XIII. kerületben, már 2 hónapja. Érkezett egy vevő, karácsony előtt.

Készpénzt ígért, megegyeztünk, nyugodtan mentünk bele az ünnepekbe. Azután…

Szeretnél mindent megtudni a jó hirdetésszövegről, illetve hogy hogyan építsd fel lépésről lépésre a sajátodat? A könyvemben olvashatsz róla!
Amennyiben pedig szeretnéd, profi marketing szövegíró partnereimmel megírjuk helyetted a tökéletes hirdetést és további tanácsokat is adunk. A választás rajtad áll!

Január első napjaiban vissza is tértünk az üzletre. Látszólag minden rendben ment…

Ám egyszer csörgött a telefonom, hívott a vevő. Közölte, hogy meggondolta magát, és mégsem készpénzben fizetne, egy összegben. Inkább 10%-ot adna adásvételikor, majd 90% a birtokbevétel idején. Mondom mit jelentett volna ez a gyakorlatban, az eladók, az én kis kedves idős házaspárom számára: 10%-ot kaptak volna a továbblépéshez, azaz egy új otthon megtalálásához… Gondolom, nem kell mondanom, hogy nem egy 100 milliós ingatlant készültünk eladni.  A vevőnk is pontosan tudta, hogy a tulajnak kell a pénz az új ingatlan megvásárláshoz.

Éva néni – az eladó – teljesen kétségbe esett, alig tudtam megnyugtatni, hogy nincsen semmi baj, és határozottan nem kell belemenniük ebbe az üzletbe, ha nem szeretnének.  Így hát úgy döntöttek, hogy az ajánlatot, mivel a vevő rugalmatlan volt, elutasítjuk.

Ezt szóban (telefonon) és írásban is továbbítottam a vevőnek, aki innentől nemvevővé avanzsált. Sok sikert kívántam nekik a lakáskereséshez, és elköszöntem.

Sajnos ő kevésbé volt kedves, szakmai hozzáértésem firtatta. A fejemhez vágta, hogy miért beszélem le az eladót, hiszen a jutalékomra elegendő pénzt adnak első körben is.

Persze, mert nekem csak az a fontos, hogy a jutalék ki legyen fizetve, aztán mehetnek az ügyfeleim az utcára… Hogyne!

De ez mellékes, a fontos, hogy nem mentünk bele az alkuba, és milyen jól tettük! Két nap múlva érkezett egy új érdeklődő, aki azóta meg is vásárolta a lakást, ráadásul 300.000 forinttal drágábban.

Mi a tanulsága a történetnek? Nincs olyan helyzet, amikor szükséges lenne belekényszerítened magad egy olyan alkuba, amiből rosszul jöhetsz ki. Egy olyan alkuba, ami nem segíti, sőt, megnehezíti a továbblépésed! Lehet, hogy sietned kell az eladással, de semmiképpen ne dönts olyan vevő mellett, akinek az ajánlata nem megfelelő számodra! Inkább várj. Nem biztos, hogy akkora szerencséd lesz, mint Éva néniéknek, de annál csak jobb lehet, minthogy földönfutóvá válj.

Szintén tanulság, hogy az utolsó pillanatig ne vegyél semmit sem készpénznek, szó szerint és átvitt értelemben sem!

Ha úgy érzed, egy ilyen döntési helyzetben szükséged lenne a segítségemre, ☞ne habozz felkeresni☜. A legjobb feltételek elérésére szerződöm veled!