Elmesélek egy történetet a lakásról, amin nem volt ajtó. A vevők tovább sétáltak, ugyanis nem tudtak bemenni.

Na persze elméletileg, valójában csak bezárták a hirdetést, mert nem érdekelte őket. Végül is, ki akarna egy ajtó nélküli ingatlant megvenni?

Nos, de miről is van szó pontosan?

Egy középkorú hölggyel találkoztam, aki nagyon kétségbe volt esve. Az első konzultációs alkalommal elmesélte, hogy nem érti, miért nem hívják a hirdetésre, szerinte minden rendben van. Volt sok, jó minőségű fotója, a szöveg, amelyet írt, mindenre kitért, még alaprajz is volt a lakáshoz.

Elsőre én sem érettem, mi lehet a baj. Egy nagyon remek, két különnyíló szobás lakás volt, a reális piaci áron kínálva, tényleg igényes tálalással. Azt javasoltam a hölgynek, kezdjük az elején: nézzük át a hirdetést még egyszer, hátha kimaradt belőle valami, rossz a telefonszám esetleg.

Nekiálltunk átböngészni, és akkor vettük észre azt a bizonyos, ÉGBE KIÁLTÓ, mondatni FATÁLIS bakit…

Az alaprajzról lemaradt egy ajtó!

Ennek következtében a lakás olyannak tűnt, amely egybenyíló szobákkal bír. Így pedig, az egybenyílós lakásokkal szemben túlárazottnak tűnt, ezért nem jelentkezett senki.

Nagyon fontos tudnivaló: a vevők először az alaprajzot nézik meg, ezt tanulmányozzák át. Ha ez átmegy a teszten, akkor nézik meg a többi tudnivalót és tulajdonságot.

Éppen ezért fordítsd kiemelkedően sok figyelmet az alaprajzra!

Ezzel a lakás előnyeit és hátrányait is tudod ábrázolni, éppen ezért jelentős, hogy minden információt pontosan feltüntess rajta.

A legjobb alaprajz:

  • méretarányos
  • megmutat minden ablakot, ajtót
  • szerepel rajta a lépcső és a galéria is
  • ha van, akkor az erkélyt is tüntesd fel
  • pontosan meg van nevezve rajta minden helyiség (ez nem egy feladvány)

Ne feledd, te minden négyzetcentit ismersz a lakásodban, de az érdeklődők számára sok minden nem egyértelmű! Neki a sok kis részletből kell elképzelnie az otthonod, amit még sosem látott. A cél pedig, hogy megnyerő legyen számára, ne rontsd hát el félmunkával!

A te alaprajzodon minden szerepel?

Ha nem szeretnél méricskéléssel, rajzolással bajlódni, akkor keress egy ingatlanközvetítőt! Például engem! 🙂 ☞Kattints☜, és nem lesz gondod az alaprajzzal (sem)!