Tegyük fel, hogy nyertél a lottón! Rengeteg pénzed van, bármelyik ingatlant megveheted, ami csak megtetszik.

Épp a neten böngészgetsz, amikor szembe jön két hirdetés…

Nem csalás, nem ámítás, a hirdetések szövegrészletét az eredetiből másoltam, és a képeken sincs photoshop.
A döntés a te kezedben van!

[mks_col] [mks_one_half]


„A telek kiváló fekvésű, hatalmas fákkal, és buja növényzettel rendelkezik.
Az ingatlan 3 szintes, jelenleg több lakás van az épületben kialakítva, de az eredeti állapot visszaállítható.
A villa összközműves, fűtése gáz cirkó, illetve cserépkályha.”

(forrás: otthonterkep.hu)

[/mks_one_half] [mks_one_half]


„Ezt a lakást leginkább olyan egyedülállóknak kínáljuk, akiknek fontos a jó állapot, akik kisebb költségvetésből készülnek lakásvásárlásra, de megbízható környéket keresnek. Akik igénylik a belváros kínálta lehetőségeket.
Természetesen ugyanezen szempontok miatt tökéletes befektetésnek is. Mai körülmények között a lakás kiadható 60e + rezsi összegért. Így ~11%-os hozamot ígér.

(forrás: ingatlan.com)

[/mks_one_half] [/mks_col]

Ugye, hogy szimpatikusabb a második?

A szövegben egyértelmű, hogy kiknek ajánlják, mik az előnyei, sőt, pontos kalkulációt is kapsz arra vonatkozóan, hogy hogyan tudsz belőle pénzt csinálni.
Az első hirdetés hideg, személytelen és semmitmondó – a „buja növényzet” inkább csak olyan gyakran puffogtatott ingatlanos frázis, ami a legtöbb esetben az igényes arborétumtól a mindent belepő gazig bármit jelenthet.

A képek is magukért beszélnek; míg az első hirdetés képein látszik, hogy csak úgy össze-vissza kattintgatott a fotós és át sem gondolta, hogy mi kerül a képre, addig a második lakásban rend van, hívogatóak a színek és a fotó egyben a lakás elrendezésére is utal.

A jó hirdetés nem pénzkérdés; a második (a vonzóbb) ingatlan jelenleg 6,95 millió forintért van a piacon, míg az első 107 milliót kóstál.
Ugye ki nem nézted volna abból a lepukkant székből és a falhoz támasztott bringából, hogy egy 107 milliós luxuslakással van dolgod?
Való igaz, hogy a szép múltú építészeti remekmű jelenleg kissé elhanyagolt állapotban van, de egy jó ingatlanos és egy jó fotós kihozhatta volna belőle a legjobbat, hogy a potenciális vevők ne a ráköltendő milliókat, hanem a majdani gyönyörű ingatlant lássák benne.

Egy ingatlan portfóliójának (hirdetésének) összeállítása hosszadalmas munka; én általában 30-nál is több képet készítek, és közben folyamatosan instruálom a tulajdonost, hogy mit tegyen arrébb, mit pakoljon el, vagy mit helyezzen át a vonzóbb képek érdekében. Bizony, előfordul, hogy a fotózás lakberendezésbe csap át, és egy kicsit máshova toljuk a kanapét, vagy levesszük a családi képeket a falról, hogy még vonzóbb legyen a lakás…
Mindig igyekszem olyan fotókat készíteni, amik a lehető legjobban bemutatják a tereket, a helyiségek elrendezését, ugyanakkor „átjön” belőlük a lakás egyedi hangulata is.

Nagyobb értékű lakásoknál már nem is én fényképezek, hanem profi ingatlanfotóst fogadok, aki sok-sok évnyi tapasztalatának köszönhetően olyan képeket készít a lakásról, amibe azonnal beleszeret a potenciális vásárló.

A hirdetés megírása csak ezután következik; kiválasztom azt az 5-6 képet, ami felkerül az ingatlanportálokra, és amiket majd cserélgetni fogok a jövőben, hogy mindig friss, naprakész legyen a hirdetés.
A szövegben mindig kitérek arra, hogy kinek érdemes megvásárolnia a lakást, a ház állapotára és a környéken lakókra, milyen előnyei vannak a környéknek…
És ezt akkor is megteszem, ha a lakás értéke „csak” 6,95 millió forint.

Te melyik ingatlanosra bíznád a lakásod eladását?
A „kattintgatósra”, vagy arra, aki átgondoltan készíti el az ingatlan portfólióját?

Kattints ide és olvasd el korábbi cikkeimet arról, hogy ☞ hogyan fotózd a lakásodat, hogy vonzóbbá tedd, ☜ és ☞ hogyan készíts igazán ütős hirdetésszöveget ☜ !