Ha eladó a lakásod, előbb-utóbb számolnod kell a költöztetés fáradalmaival és költségeivel is. A költöztetők általában napidíjat vagy órabért kérnek a munkájukért, de bármelyik helyzetben is találod magad, mindenképp fontos, hogy gördülékenyen menjen a költözés!

A mai bejegyzésben összeszedtem neked öt tippet, amelyek megkönnyítik a költözést, költöztetést, és költséghatékony ötletekkel felvértezve vághatsz bele a procedúrába!

Szeretnél mindent megtudni a jó hirdetésszövegről, illetve hogy hogyan építsd fel lépésről lépésre a sajátodat? A könyvemben olvashatsz róla!
Amennyiben pedig szeretnéd, profi marketing szövegíró partnereimmel megírjuk helyetted a tökéletes hirdetést és további tanácsokat is adunk. A választás rajtad áll!

 1. Dobozolj!
  Sokan zsákokba csomagolják a holmijaikat, de tapasztalataim alapján a papírdobozok sokkal jobb megoldásnak bizonyulnak. Ezeket ugyanis helytakarékosan tudják a költöztetők egymásra halmozni, így pedig kevesebb fordulóval tudnak ugyanannyi cuccot elszállítani. Arról nem is beszélve, hogy a zsákokban könnyen megsérülhetnek a dolgaid, nemcsak a törékenyek, hanem például a ruháid is, ha véletlenül felhasad egy zsák a cipekedés közben.
  Ilyen dobozokat bármelyik nagyobb barkács- és bútoráruházban beszerezhetsz, de sok üzletből, piacokról ingyen is elvihetsz néhányat. (Azért arra figyelj, hogy tiszták legyenek!)
 2. Szelektálj kíméletlenül!
  Biztosan te is számtalan olyan dolgot halmoztál fel, amelyekhez évek óta hozzá sem nyúltál, de “majd még biztos jók lesznek valamire”. Ez akkor is így van, ha a legutóbbi költözésnél bármire megesküdve fogadtad meg, hogy te bizony biztosan nem gyűjtögetsz! “Azért a befőttes üvegeket nehogy kidobjam már, aztán ha lekvárt csinálok, majd vegyek másikakat? Még mit nem!” Persze aztán azóta sem főztél lekvárt, a tízforintos üvegek pedig csak a helyet foglalják évek óta… ugye ismerős?
  Itt az ideje szelektálni, ajándékozz el, vagy dobj ki mindent, amire nem volt szükséged az elmúlt egy évben! Tudom, nehéz megválni attól a csinos nadrágtól, amitől négy éve várod, hogy újra belefogyj, de itt az ideje búcsút inteni neki. Hidd el, a saját dolgodat könnyíted meg, kevesebbet kell csomagolni, kevesebbet kell fordulni a dobozokkal, és gyorsabban, olcsóbban lezajlik majd a költöztetés.
 3. Mindent csomagolj össze!
  Ha beszerezted a dobozokat, és kiszelektáltad a felesleges kacatokat, kezdődhet a csomagolás! Ha egy dobozzal fordul a költöztető, az ugyanannyi időbe telik neki, mintha egy esernyőt és egy vázát vinne le. Ezért azt javaslom, hogy MINDENT dobozolj be az utolsó apróságig. Ne maradjon semmi kinn! Ezzel sokat spórolsz, és megint csak fontos szempont, hogy nem sérülnek meg a dolgaid.
 4. Legyél kész időben!
  Ha még folyik a dobozolás, amikor megérkeznek a költöztetők, csak akadályozzátok egymást. Ha nem kell kerülgetniük téged, és a még csomagolásra váró holmijaidat, sokkal gördülékenyebben zajlik a procedúra, ezzel pedig szintén időt spórolsz.
  Kezdj hozzá időben, hogy mindennel végezz, mire a költöztetők megérkeznek, hiszen tovább tart, mint gondolnád!
 5. Ne akadályod a költöztetőket!
  Ahogy a lakásmutatásnál, itt is érdemes a kisállatokra és a kisgyerekekre odafigyelni. Ha mindig csukni kell az ajtót, nehogy kiszökjön a kiskutyád, vagy a nagy csomagokkal felpakolt költöztetőknek még egy rohangáló kisgyerekre is vigyázni kell, nem megy majd túl gördülékenyen a munka.
  A javaslatom hasonló, mint a mutatásnál: bízz meg egy ismerőst, hogy vigyázzon a kisállatodra a költözés napján, a gyereket pedig küldd el a nagyszüleihez. Így ők sem fognak halálra rémülni a nagy felfordulásban, és a munka is gyorsabban megy majd.

Ha megfogadod ezeket a tippeket, akkor sem lesz gyerekjáték, hiszen a költözés mindig stresszel jár, de biztosan könnyebb lesz, ezt megígérhetem! Az új otthonod öröme pedig feledtetni fogja a költözés fáradalmait!

Ha pedig még közel sem aktuális a költözés, és úgy érzed, segítségre lenne szükséged az eladáshoz, ☞fordulj hozzám☜ bizalommal!