Avagy  a fény szerepe a lakáseladáskor.  Írtam már nektek a ☞ szellőztetésről ☜, és a ☞ hőmérsékletről ☜ is, de igazán megér egy külön írást, miért és mikor érdemes odafigyelned a világosságra az ingatlanod eladása során.

Nézzünk néhány praktikus tippet és tanácsot!

Nem is gondolnád, mennyire fontos, hogy a figyelj a fényre. A lakáseladás több folyamatában is nagy szerepe van. A vevőknek különböző „rigolyáik” vannak, és sokuknak kikötés a bizonyos fekvés, hogy mikor és mennyit süt a nap.

De nézzük, mire figyelj!

 1. Fotózás – csakis természetes fényben!
  Amikor a hirdetéshez készíted a képeket, semmiképpen se este, felkapcsolt lámpával tedd ezt. A képek akkor készüljenek, amikor a lakásod leginkább úszik a fényben. Így készülnek majd legjobb képek, az otthonod legjobb formájában!
 2. Lakásmutatás: fényárban!
  Az a helyzet, hogy a lakásmutatást is érdemes akkor tartani, amikor a legtöbb fény esik be az ablakon. Ez nem túl könnyű, hiszen egy déli fekvésű lakás esetén kevesen vannak otthon ebédidőben. (Például ezért éri meg ☞ ingatlanközvetítő ☜ segítségével dolgozni!)
 3. Redőnyöket fel!
  Borzasztó egyértelműnek hangzik, de tessék felhúzni a redőnyöket, elhúzni a sötétítőket! Nem egy bunkert jöttünk megnézni! Volt ügyfelem, aki tényleg elfelejtette felhúzni, mondván, minek az! Szóval engedjük csak be a világosságot!
 4. 4. Tiszta ablak
  Szintén nagyon bagatell, de a lakásmutatás előtt mossuk meg az ablakot. Na, nem kell minden alkalommal, de amíg ebben az időszakban vagyunk, akkor gyakrabban tegyük, mint 5 évente egyszer. Nem hátrány, ha ki lehet látni rajta! Különösen igaz ez azoknál az ingatlanoknál, amelyeket nem lakunk!

+1 tipp:
A legtöbben a fényes lakásokat kedvelik, ez berögzült az embereknél. Ha keleti, nyugati vagy déli fekvésű a lakásod, akkor ebből a szempontból elég szerencsés vagy, hiszen sok a napsütéses óra száma. Az északi tájolású lakásokkal szokott néha kisebb probléma lenni, de nem kell aggódni akkor sem, ha ilyen ingatlannal rendelkezel! Egyrészt egészen biztosan nem koromsötét, másrészt fontos tudni: van olyan, akinek ez fog kelleni!

Nos, te is átállsz a sötét oldalról?

Ha szeretnéd, hogy a lakásod mindig a legszebb fényárban, de emellett profi kezekben is legyen, ☞ keress meg ☜ bátran!