Miért van rossz hírük az ingatlanközvetítőknek?

Míg egyesek csak negatív jelzőkkel illetik az ingatlanközvetítőt, addig mások el sem tudják képzelni azt, hogy nélküle adják el a lakásukat.

Ezzel a cikkel az a célom, hogy megismertessem az ingatlanközvetítő munkáját és bemutassam azokat a helyzeteket, amikor szolgáltatásuk igénybevételével AKÁR MILLIÓKKAL TÖBB MARADHAT A ZSEBEDBEN egy eladás során.

Kezdjünk is bele:

 1. Mennyi időd van a lakásod eladására? Ez kérdezhetném úgy is, hogy mennyi időt szeretnél ezzel eltölteni?
  Mielőtt lakást kezdesz értékesíteni, azt tudnod kell, hogy ehhez rengeteg időre lesz szükséged. Össze kell rakni a hirdetést, képeket csinálni, alaprajzot készíteni, feltenni a hirdetéseket, időpontot egyeztetni… és még meg sem nézte senki a lakást.
  Egyre többen ismerik fel azt, hogy ha ezt a sok pepecselést inkább rábízzák egy ingatlanközvetítőre, akkor azzal sok időt és idegeskedést megspórolnak maguknak.
  Neked is csak 24 órából áll egy nap. Gondolj bele, hogy mivel töltenéd inkább a szabadidődet – szórakozással vagy az ingatlanértékesítés körüli teendőkkel?
 2. Benne laksz a lakásban? Bárkit beengedsz az otthonodba?
  Meghirdeted a lakásod, majd jönnek az érdeklődők, Te pedig beengedsz olyan embereket a lakásodba, akikről semmit nem tudsz. Sajnos azt sem, hogy milyen céllal érkeztek.
  Egy jó ingatlanközvetítő munkája BIZTONSÁGOT jelent. Ők nem fognak akárkit bevinni a lakásodba, csak a tényleg megbízható érdeklődőket.
  Egy ingatlanközvetítő az évek alatt látott már elég sok meredek dolgot. Már ránézésre felismerik a gyanús figurákat, beszélgetés során felmérik az érdeklődő motivációit. Nem fognak veszélyes embereket a lakásodba vinni, ezért biztonságban érezheted magad.
 3. Van energiád arra, hogy minden érdeklődővel egyeztess, legyen az komoly vagy komolytalan?
  Mivel egy hirdetésedre érkezik az érdeklődő, csak ott a lakásban derülhet ki, hogy valóban komoly vásárló, vagy csak kíváncsi rá, hogy tényleg olyan-e a lakás, mint a képeken.
  A tanácsadók pontos előszűrést végeznek, hogy „ne szaladgáljanak feleslegesen”.
 4. Te hány emberrel állsz kapcsolatban, akik éppen most lakást akarnak venni?
  Az ingatlanközvetítők mellett szól az is, hogy egy jó tanácsadónak átlagban 10-15 potenciális vevője van, aki éppen lakást keres és már a vásárlás fázisa előtt áll! És még nem is beszéltünk arról, hogyha egy nagyobb hálózatot bízol meg az értékesítéssel!
  Számoljunk csak: egy ilyen hálózatnál van 1000 értékesítő, ez értékesítőnként 10 potenciális Vevőt jelent! Ilyenkor már van 10 000 Vevőjük, akik az igazi lakásra várnak.
  Sokkal nagyobb eséllyel találsz Vevőt az ingatlanodra, mintha teljesen magadra lennél hagyatva.
 5.  Jogilag és pénzügyileg megvannak azok az ismereteid, amelyek egy eladás során milliókat fognak spórolni Neked?
  Ebben a gyorsan változó jogi és gazdasági környezetben csak fáradságos munkával, folyamatos odafigyeléssel tudnád azokat az információkat összeszedni és naprakészen tartani, amelyek az adásvételkor nagyon sok pénzt takaríthatsz meg.
  Míg ha egy felkészült tanácsadót bízol meg az értékesítéssel, biztos lehetsz benne, hogy folyamatosan tájékoztatni fog a Téged érintő jogszabályi változásokról, az aktuális piaci helyzetről. Ez a munkája. És mivel a jutalékból él, ezért az ingatlanközvetítőnek is az az érdeke, hogy kiválóan végezze a munkáját.
  Az ingatlanközvetítő a te oldaladon áll. Ő is el akarja adni az ingatlanodat, mert a vételárból kapja meg a jutalékát.
  És a jó ingatlanközvetítő magasabb árat tud kiharcolni neked az ingatlanodra. Ezért hiába fizetsz neki pár százalékos jutalékot, a magasabb vételár miatt még így is sokkal több marad a zsebedben.

Remélem, hogy sikerült kis betekintést adnom abba, mennyivel jobban megéri egy képzett tanácsadóval együtt dolgozni az ingatlanod értékesítésén, mint egyedül nekivágni több millió forint megmozgatásának.

Van értékesebb vagyontárgyad, mint a lakásod?
Ugye szeretnéd, ha biztos kezekben lenne?
De hogyan válaszd ki az igazán képzett ingatlan tanácsadót?

☞ Kérd most az ingyenes tanulmányt, ☜ hogy megismerd azt a 4 kérdést, amivel akár már a telefonból kiderítheted, hogy tapasztalt, sikeres tanácsadóval van dolgod!