Hány zsemlét tudnál megenni éhgyomorra?
És nem éhgyomorra mennyi a fogyasztásod?
És mi köze a zsemléknek az ingatlan adás-vételhez?

Olvass tovább, és kiderül! ?

Na, mennyi lett az eredmény?
Egy? Kettő? Öt?
Akármennyit is mondtál, valószínűleg tévedtél.
Mindenki csak egyetlen zsemlét (pontosabban csak egyetlen falatot) eszik éhgyomorra. A többi már erre rá érkezik. ☺

Te hány lakást tudsz megenni éhgyomorra?

Valahogy így van ez akkor is, amikor az ember ingatlant keres. Eleinte még tapasztalatlan, az első lakásban még éhgyomorra nézelődik, azt sem tudja, mire figyeljen, vagy mit keressen. Aztán egyre inkább belejön, egyre profibb lesz, míg végül már teljesen tudatosan keresgéli álmai lakását.

A legtöbb ingatlantulajdonos bele sem gondol ebbe, számára minden vevőjelölt egyforma.
Örül mindenkinek, aki jelentkezik, és úgy érzi, minél többen nézik meg, annál hamarabb el fogja tudni adni.

Pedig a valóságban rengeteg fajtája létezik a lakáskeresőknek. Van, aki már régóta járja az ingatlanokat, tudja, mit akar, és azt is tudja, hogy mire kíváncsi. Ha ilyen vevőjelölt érkezik hozzád látogatóba, és a lakásod elnyeri a tetszését, akkor nagy valószínűséggel meg is fogja venni.

Sokan azonban még csak az „éhgyomor” fázisnál tartanak, vagyis még csak most kezdik el felmérni az ingatlanpiacot. A legtöbbjüknek csak elméleti elképzelése van (vagy még annyi sincs), és nem tudja, hogy a gyakorlatban mit jelentenek az álmaik.
Lehet, hogy a vevőjelöltnek van elképzelése arról, hogy például a belvárosban, könnyen megközelíthető helyen szeretne lakni a 3. emeleten, de amikor körbenéz a pont ilyen paraméterekkel rendelkező lakásodban, rájön, hogy ez neki túl zajos vagy tériszonya van, vagy nem is ilyen kilátást képzelt el magának.
A fejében ilyenkor finomítja a paramétereket – és nem veszi meg a lakásod…

Hogyan segíthet neked az ingatlanközvetítő?

A lakásbemutatás mindig egy hercehurca, ki kell takarítani, rendet kell tenni, otthon kell lenni, igazodni kell a vevőjelölt időbeosztásához… Jó lenne, ha ezt minél kevesebbszer kellene végigcsinálnod, ugye?
☞ A lakás nem múzeum, nem mennyiségi, hanem minőségi vevőjelöltre van szükséged. Akár egyetlen vevőjelölt is elég – ha meg is veszi a lakást.

A fenti példánál maradva: lehet, hogy az érdeklődőnek túl zajos, és túl magasan van a lakásod, ugyanakkor egy másik jelöltnek, aki már az ingatlankeresés „érett” szakaszában van, pont erre van szüksége.
És megveszi.

Egy jó ingatlanközvetítőnél alapfeltétel, hogy legyen emberismerete, meg tudja különböztetni a turistákat az „éhgyomorra” lakást nézegetőktől és a komoly vevőjelöltektől.
Egy jó ingatlanközvetítő már az első telefonhívásnál, néhány kérdésből képes kideríteni, hogy az adott érdeklődő komoly jelölt, vagy csak úgy körülnézne nálad.
A turistákat megpróbálja finoman lebeszélni, az „éhgyomorra” lakást keresőknél pedig kipuhatolja, hogy mennyire komoly a szándékuk, tisztában vannak-e azzal, hogy mivel járnak az elképzeléseik.

Csak olyan érdeklődőt visz fel hozzád, aki komoly vevőjelölt.
(Ha pedig mégis beesne egy-egy turista vagy egy-egy éhes érdeklődő, akkor előre jelzi, hogy ebből nagy valószínűséggel nem lesz vásárlás, nehogy csalódnod kelljen.)