A legtöbb ember még mindig bizalmatlan az ingatlanosokkal szemben és sajnos sokaknak meg is van rá az okuk. Nagyon sok kontár munkálkodik ezen a területen (is), akik befeketítik a szakma nevét. Viszont szerencsére kis odafigyeléssel hamar ki lehet szúrni, hogy bizony csalóval van dolgunk.

A leggyakoribb panasz, amit az ingatlanosokról hallok, hogy bár már az első alkalomtól kezdve biztos vevőkkel és gyors eladással kecsegteti az eladókat, a szerződés megkötése után szinte köddé válik. Az a tuti, ígért vevő pedig nem jön…

Ingatlanosom már van, vevőm még nincs

Persze, ki tudna ellenállni egy olyan ajánlatnak, amivel garantálják nekünk, hogy pikk-pakk túladhatunk a lakásunkon? Az eladás stresszes folyamat, mindenki szeretne minél hamarabb túlleni rajta, de sajnos el kell fogadni: a lakáseladás bizony türelemjáték.

Ha valaki már eleve azzal az ajánlattal hív fel minket, hogy már holnap hoz egy vevőt, bármilyen jól is hangzik, biztos hogy hazudik. Hiszen még fel sem vette veled a kapcsolatot, meg sem nézte élőben a szóban forgó lakást, nem tudja, hogy valójában milyen paraméterekkel és lehetőségekkel rendelkezik az ingatlan. Ő is csak annyit látott, mint bármelyik más érdeklődő: a hirdetésedet.

Honnan van hát az a bizonyos ’vevő’?

Honnan kerített hát ilyen hamar vevőt, ha még szinte semmit sem tisztáztatok az adásvétellel kapcsolatban? Sem az árat, sem a foglalót, sem a szerződés tartalmát, sem a kiköltözés időpontját. Ki lenne az a balga, aki ezek a fontos információk nélkül rögtön rábólintana egy lakásra? Őszinte leszek: senki.

Több mint valószínű, hogy a szóban forgó vevőnk nem is létezik és ez is csak egy ingatlanos trükk, amivel ösztönözni próbálják a lakáseladókat, hogy alkalmazzák őket. De miért vetemedik valaki ilyen etikátlan lépésre?

Az ingatlanos sincs könnyű helyzetben

Sajnos az ingatlanosok sincsenek könnyű helyzetben. Az eladók is türelmetlenek és bizalmatlanok, így sokszor csak akkor hajlandóak megkötni a szerződést, ha már biztosra mennek és tudják, hogy van legalább egy érdeklődő, akit beszervezett az ingatlanos. De ha végig gondolod reálisan, nem sok esély van arra, hogy bárki látatlanban igent mondjon egy több milliós üzletre, anélkül, hogy tudja mit is vásárol igazán.

Sajnos az ingatlanosok és az eladók között húzódó párharc egy ördögi kör, ami csak akkor érhet véget, ha valamelyik fél előbb vagy utóbb kilép belőle. De, hogy erre mikor kerül sor? Kitudja…

Azért vannak még tisztességes ingatlanosok

Tudatos ingatlaneladóként a legtöbb, amit tehetsz, hogy nyitott szemmel jársz és ha valaki olyat ajánl neked, ami még a mesékben is túl szépnek és igaznak tűnne, akkor semmiképp se fogadd el! Egy jó ingatlanos időt spórolhat meg neked, ez tény és való, de még a legprofibbak sem két nap alatt fogják eladni a lakásodat.

Ha Te semmiképp sem szeretnéd a véletlenre bízni az egyik legnagyobb vagyontárgyad eladását, nyugodtan fordulj hozzánk segítségért!

Ide kattintva akár már most kérhetsz magadnak egy időpontot!