A mai bejegyzésben a kétrészes vendégposzt második részét olvashatod. A vendégposztokban havonta egyszer olyan szakembereket kérünk fel, akiknek tevékenysége, szakterülete kapcsolodik az ingatlaneladáshoz, így az más szemszögből is izgalmas betekintést nyújthat.

Múlt héten megtudhattad, mi az a home staging, a mai bejegyzésből pedig kiderül, milyen aranyszabályai vannak. Ambrus Barbara, enteriőr-tervező, a Design Commando munkatársának írása.

10 +1 jó tanács az alapokhoz

 1. Mindig bútorozva mutasd meg az ingatlant az érdeklődőknek. Sokan gyorsan kipakolják a lakást és úgy próbálják eladni. Ez nem szerencsés, berendezve jobban látható és érezhető az ingatlan mérete, arányai.
 2. A személyes tárgyakat, fotókat rakd el. Gondolj egy hotelszobára, bárki belép a magáénak érzi. Ezt vedd figyelembe! Ne traktáld fölösleges információval, látvánnyal az érdeklődőt. Koncentrálj a lényegre!
 3. Egy jó szakember segíteni tud abban, hogy a lakás esetleges negatívumait pozitívba fordítsa.
  Mondok egy saját példát, egyik ügyfelem 1,5 szobás lakása, a belvárosban, szuper helyen volt, nagy értékű ingatlan volt még a pici mérete ellenére is. DE a lakást a hátsó lápcsőházból lehetett megközelíteni és a hátsó udvarra nézett.
  A lépcsőházra költöttük a legtöbbet. Rendbe hoztuk, kifestettük, kitisztítottuk a látható téglákat, a fordulóban leülőt alakítottunk ki az ablakpárkányon, kényelmes ülőpárnával. Az erkélyt rendbe hoztuk. Úgy gondoltuk, hogy a célcsoport, fiatal párok vagy fiatal külföldi párok ezt értékelni fogják és anélkül, hogy beléptek volna a lakásba, már a csigalépcsőbe és a bontott téglákba beleszeretnek. És igen! Ami eddig a hátránya volt, az lett az ingatlan előnye.
 4. Szellőztess ki, legyen jó illat, friss levegő a lakásban.
 5. Csinálj rendet. A ruhaszárító, a vetetlen ágy, a mosatlan edények és az esti TV műsor mind-mind megnehezítik azt, hogy a látogató beleszeressen a lakásba.
 6. Kutyák és egyéb háziállatok. Ez nehéz ügy. Én pl. azt szoktam javasolni, hogy a kutyát, főleg, ha nagy testű, addig vigyék le sétálni. Sokat nem szeretik, félnek tőlük, elvonják a figyelmet.
 7. Ha nagyon lelakott az ingatlan célszerű egy tisztasági festést csinálnod.
 8. Szelektálj! Ha túlzsúfolt a lakás, tüntess el néhány bútort. Csak a legszükségesebbek maradjanak.
 9. Néhány díszpárna, egy szép fehér vagy tört-fehér fényáteresztő függöny öltözteti a teret.
  Ha szép a kilátás húzd a függönyöket két oldalra, csak dekorációként. Ha nem annyira vonzó a látvány, maradhat az ablak előtt. Ugyanakkor vigyázz, hogy világosnak tűnjön a helyiség.
 10. Gondolj úgy az érdeklődőre, mint a legkedvesebb vendégedre. Ennek megfelelően tedd rendbe az ingatlant.

+1 Profi fotókat használj! Ez a heppem, de valóban nagyon fontos. A fotó, az első csatorna, amikor az érdeklődő találkozik az ingatlannal az internet. Nagyon nem mindegy, hogy milyenek a fotóid a lakásról. Legyenek profi fotók, ne te kattintgass a telefonoddal a sötétedő ingatlanban. Erre muszáj pénzt vagy időt szánnod, mert ha itt elbukik a dolog, nem lesz látogatód sem, aki megnézné a lakást, házat. Legyél az otthonod stylistja, dekorálj úgy mintha egy magazin fotózására készítenéd elő a lakásodat.

Ebben segít neked a Design Commando!

Értékesítsd te is az otthonod! Alakítsuk olyanná, amilyet a célcsoport keres. Ne feledd, a vevőnek kell, hogy tessen, már nem neked! Hívj minket, mi pedig egy vonzó csomagot állítunk össze villámgyorsan! +36702477176 barbara@designcommando.hu