Sokat írtunk már arról, hogy ha el akarod adni az ingatlanod, akkor elengedhetetlen, hogy a te hirdetésed kitűnjön a többi közül. Jobb képek, jobb szövegek, jobb alaprajzok – minden eszköz megengedett, ☺

Most mutatok is néhány példát, ami garantáltan kiemelkedik a hirdetések egyformaságából – bár korántsem biztos, hogy ez volt a cél… ?

Félmeztelen férfi tükröződik a szekrényajtón, kisgyerekek pancsolnak a kerti medencében, egy elmosódott macska látható a nappaliban – számtalan ingatlanhirdetés van, amitől egy ingatlanszakértőnek felborzolódnak az idegei, pedig sajnos mindennapi esetek. Az interneten járva-kelve – vagy csak az ingatlanhirdetési portálokon új otthonod után kutatva – rengeteg ilyen hirdetést találhatsz.

De mi a helyzet a vicces szövegekkel?

Vannak, akik szándékosan vagy véletlenül olyan szövegezést adnak a hirdetésnek, amire még hetek, hónapok múlva is emlékszik az ember. Mondjuk egyáltalán nem biztos, hogy meg is veszi a lakást…

Íme, az én kedvenceim, az unalmas konkrétumokat kihúztam, csak a színtiszta móka maradt:

“Központi helyen (…) Háziállat tartása megoldható. jó tömegközlekedés. (…) Megnézni telefonon egyeztett idopontban lehet.
Érdeklodni 6-21ig. Ritkán az uram veszi fel de o is tájékoztatni tud mindenrol.
Ha nem tudjuk felvenni visszahívjuk.”

Vagy itt egy másik:

“(…) szoba kiadó 30-40 éves kedves,szimpatikus no részére. Én 44 éves, szintén kedves és szimpatikus férfi vagyok:) -legalábbis a fél világ számára. A másik fele valószínuleg ki nem állhat.. (…) Sajnos csak 8 m2, de nagyon barátságos. Csak kölcsönös szimpátia esetén. Lakótársat keresek, nem kizárólag bérlotársat. Olyat akivel szívesen lakom együtt, -és persze ez fordítva is igaz. Nem dohányzok. Szeretek, de sajnos 3 dolgon kívül mást nem tudok fozni.:) Azt viszont nagyon finoman.. A bérleti díj rezsivel együtt 40 ezer Ft. (…) Mivel szeretem a konyhában -is- a rendet, úgy gondoltam, a konyhát én takarítom, a fürdoszobát a leendo lakótárs. 🙂 mármint a hétvégi takarításnál..”

Persze vannak olyan esetek is, amikor nem dúskálhatunk ennyire az információban. A napokban futottam össze egy olyan hirdetéssel, ami szinte semmit nem árult el a lakás elhelyezkedéséről, fekvéséről, elrendezéséről, alapterületéről, szobáinak számáráról, cserébe viszont kép sem volt a hirdetéshez. Csak két dolgot tudtam meg a szövegből: az árat, és azt, hogy „ingatlanosok kíméljenek”.
Eszembe sem jutott felhívni, hiszen az ilyen profi tulajdonos nyilván az én segítségem nélkül is el tudja adni a lakást. 

De mi a helyzet az eleve viccesnek szánt hirdetésekkel?

Ezek között is találni néhány gyöngyszemet. Az alábbi részlet például egy olyan hirdetésből származik, ami anno bejárta a fél internetet, és több mint 50 ezren nézték meg a hirdetést. Annyira népszerű volt, hogy írója ihletet kapott és később versbe is foglalta műremekét.

Azonban óvatosan az ilyen hirdetésekkel, mert lehet bár vicces, lehet, hogy sokan osztják meg, de ha a sok látogatóból egy sem veszi meg a lakást, akkor hiába volt jó poén, igazából többet ártott az ingatlan értékesítésének, mint amennyit használt…

Íme, a próza egy részlete:

„Van bent egy szoba ami nappali, hálószoba, játékterem, táncparkett egyben…jobb ha hozzászoksz a keleti többfunkciós szobákhoz. A konyha teljesen multifunkcionális. Főzésen és mosogatáson kívül mindenre jó! Régebben volt benne hűtő…aztán kiraktam az előszobába a gardróbba…azóta beférek…mármint a konyhába…egyszer meg is fordultam ott. Meccsnézés közben viszont nagyon vagány a haveroknak odabökni… – Kapj ki egy sört a gardróbból! 

Hát fürdőkád az nincs! Van viszont zuhanyzó…ha az alsó szomszéd nem szimpatikus nyugodtan énekelj hangosan remek akusztikája van. (…) 

A szomszédok jól idomítottak…három tapsolásra piramis formába rendeződnek, és automatikusan eléneklik a pancsoló kislányt…ne szivasd őket halálra elég korosak már dalolászni…”

Olyan hirdetésre vágysz, amin talán nem nevetnek kórusban, viszont záros határidőn belül eladja a lakásodat?
Akkor hagyd a humort és bízz meg egy profit az ingatlanhirdetés elkészítésével! ☺
Első lépésként tudd meg, mennyit ér ingatlanod!
Bízd ránk az értékbecslést, az ár meghatározásában most ingyen segítünk neked!
Kérd ☞ itt ☜ a szolgáltatást!